Marinuoti cukinijų griežinėliai

Marinuoti cukinijų griežinėliai image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

3 stiklainiai
    • 3   vnt. cukinijų
    • 3   vnt. svogūnų
  • Į kiekvieną stiklainį:

    • 1   ryšelio krapų
    • 3   - 4   skiltelių česnako
    • 3   vnt. lauro lapų
    • 1   žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
  • Marinatui:

    • 1   l vandens
    • 190   ml obuolių acto
    • 100   g cukraus
    • 1   šaukšto druskos

Paruošimas

    Cukinijų derlius, lyg taisyklė, visad būna didesnis nei tikėtasi. Kur jį visą sunaudoti? Kepti cukinijų apkepus, pyragus ir blynelius, virti daržovių troškinius ir kvapnias sriubas. O tada – likusias cukinijas supjaustyti griežinėliais ir marinuoti jas žiemai!

    Pagal šį receptą išvirsite saldžiarūgštį marinatą. Išvirę paragaukite: jei norėsis daugiau saldumo, įberkite papildomą šaukštą cukraus, jei rūgštumo – įpilkite papildomą šaukštą acto.

    Aitriųjų paprikų dribsniai suteiks švelniai liežuvį kandančio aštrumo. Jei švelnius skonius mėgstate labiau nei aštrius, jų galite nenaudoti.

    Stiklainių paruošimas: prieš marinuodami cukinijas, sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius. Tiek stiklainius, tiek dangtelius perliekite šiltu vandeniu, labai gerai ištrinkite valgomąja soda iš visų pusių, tuomet – kruopščiai išskalaukite. Galiausiai nuplikykite verdančiu vandeniu, pripildykite juo stiklainėlius ir palikite pastovėti apie 5-10 minučių. Vandenį išpilkite, stiklainėlius sudėkite ant švaraus medžiaginio rankšluostėlio ir leiskite nusivarvėti.

    Taip pat galite naudoti ir kitą stiklainių sterilizavimo būdą: iškaitinti stiklainius orkaitėje, mikrobangų krosnelėje ar kt. Svarbiausia, kad stiklainiai būtų visiškai švarūs ir sandarūs.

  1. Cukinijas ir svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais.

  2. Į švarius stiklainius sudėkite po kelias krapų šakeles, po 3-4 česnako skilteles, kelis lauro lapelius, pipirų grūdelius. Įberkite po žiupsnį aitriosios paprikos dribsnių. Ant viršaus sudėkite cukinijų ir svogūnų griežinėlius.

  3. Išvirkite marinatą: į puodą supilkite vandenį, actą, cukrų, cukrų ir druską. Pakaitinkite iki virimo ir virkite kelias minutes.

  4. Karštą marinatą supilkite į stiklainius. Stiklainius uždarykite švariais dangteliais.

  5. Apverskite dangteliais į apačią ir palikite visiškai atvėsti. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.