Viščiuką nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Marinuotas viščiukas su medumi ir krienais
Ingridientai
5
asmenims
-
- 1 vnt. vištos
- 0,5 vnt. citrinų
- 1 vnt. česnako
- 5 šakelių rozmarino
- 1 šaukšto krienų
- 1 šaukšto medaus
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 3 vnt. apelsinų
- 1 skardinės konservuotų kukurūzų
- špinatų
- 5 - 8 vnt. pomidorų
- druskos
- pipirų
Paruošimas
Į viščiuko vidų dedame pusę citrinos, išilgai perpus perpjautą česnako galvą ir kelias rozmarinų šakeles.
Paruošiame marinatą - sumaišome krienus, medų, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.
Paruoštu marinatu aptepame viščiuką.
Dedame viščiuką į kepimo skardą.
Apdėliojame 2 apelsinų ketvirčiais.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Po valandos prie viščiuko kepti pridedame vyšninių pomidorų šakelę, padidiname kaitrą iki 220 laipsnių ir apskrudiname 8 minutes.
Iškepusį viščiuką apdengiame folija ir leidžiame pastovėti 20 minučių.
Viščiuką dedame į lėkštę, apdėliojame šviežiais špinatais, konservuotais kukurūzais, šviežiu apelsinu, keptais pomidorais ir šviežiais rozmarinais.