1. Viščiuką nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. 2. Į viščiuko vidų dedame pusę citrinos, išilgai perpus perpjautą česnako galvą ir kelias rozmarinų šakeles. 3. Paruošiame marinatą - sumaišome krienus, medų, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. 4. Paruoštu marinatu aptepame viščiuką. 5. Dedame viščiuką į kepimo skardą.6. Apdėliojame 2 apelsinų ketvirčiais.7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą. 8. Po valandos prie viščiuko kepti pridedame vyšninių pomidorų šakelę, padidiname kaitrą iki 220 laipsnių ir apskrudiname 8 minutes. 9. Iškepusį viščiuką apdengiame folija ir leidžiame pastovėti 20 minučių. 10. Viščiuką dedame į lėkštę, apdėliojame šviežiais špinatais, konservuotais kukurūzais, šviežiu apelsinu, keptais pomidorais ir šviežiais rozmarinais.
Marinuotas viščiukas su medumi ir krienais
Ingridientai
5
asmenims
-
- 1 vnt. vištos „Skonio ženklas“
- 0,5 vnt. citrinų iš „Lidl turgelio“
- 1 vnt. česnako iš „Lidl turgelio“
- 5 šakelių rozmarino iš „Lidl turgelio“
- 1 šaukšto krienų „Mikado“
- 1 šaukšto medaus „Marlene“
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus „Primadonna“
- 3 vnt. apelsinų iš „Lidl turgelio“
- 1 skardinės konservuotų kukurūzų „Freshona“
- špinatų iš „Lidl turgelio“
- 5 - 8 vnt. pomidorų iš „Lidl turgelio“
- druskos „Kania“
- pipirų „Kania“
Paruošimas
- - - - -
Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>