Marinuotas viščiukas su medumi ir krienais

Marinuotas viščiukas su medumi ir krienais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 2:20 val.

Ingridientai

5 asmenims
    • 1   vnt. vištos
    • 0,5   vnt. citrinų
    • 1   vnt. česnako
    • 5   šakelių rozmarino
    • 1   šaukšto krienų
    • 1   šaukšto medaus
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 3   vnt. apelsinų
    • 1   skardinės konservuotų kukurūzų
    •   špinatų
    • 5   - 8   vnt. pomidorų
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

  1. Viščiuką nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  2. Į viščiuko vidų dedame pusę citrinos, išilgai perpus perpjautą česnako galvą ir kelias rozmarinų šakeles.

  3. Paruošiame marinatą - sumaišome krienus, medų, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.

  4. Paruoštu marinatu aptepame viščiuką.

  5. Dedame viščiuką į kepimo skardą.

  6. Apdėliojame 2 apelsinų ketvirčiais.

  7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.

  8. Po valandos prie viščiuko kepti pridedame vyšninių pomidorų šakelę, padidiname kaitrą iki 220 laipsnių ir apskrudiname 8 minutes.

  9. Iškepusį viščiuką apdengiame folija ir leidžiame pastovėti 20 minučių.

  10. Viščiuką dedame į lėkštę, apdėliojame šviežiais špinatais, konservuotais kukurūzais, šviežiu apelsinu, keptais pomidorais ir šviežiais rozmarinais.