Marinuotas viščiukas su medumi ir krienais

Marinuotas viščiukas su medumi ir krienais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 2:20 val.

Ingridientai

5 asmenims
    • 1   vnt. vištos „Skonio ženklas“
    • 0,5   vnt. citrinų iš „Lidl turgelio“
    • 1   vnt. česnako iš „Lidl turgelio“
    • 5   šakelių rozmarino iš „Lidl turgelio“
    • 1   šaukšto krienų „Mikado“
    • 1   šaukšto medaus „Marlene“
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus „Primadonna“
    • 3   vnt. apelsinų iš „Lidl turgelio“
    • 1   skardinės konservuotų kukurūzų „Freshona“
    •   špinatų iš „Lidl turgelio“
    • 5   - 8   vnt. pomidorų iš „Lidl turgelio“
    •   druskos „Kania“
    •   pipirų „Kania“

Paruošimas

    1. Viščiuką nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. 2. Į viščiuko vidų dedame pusę citrinos, išilgai perpus perpjautą česnako galvą ir kelias rozmarinų šakeles. 3. Paruošiame marinatą - sumaišome krienus, medų, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. 4. Paruoštu marinatu aptepame viščiuką. 5. Dedame viščiuką į kepimo skardą.6. Apdėliojame 2 apelsinų ketvirčiais.7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą. 8. Po valandos prie viščiuko kepti pridedame vyšninių pomidorų šakelę, padidiname kaitrą iki 220 laipsnių ir apskrudiname 8 minutes. 9. Iškepusį viščiuką apdengiame folija ir leidžiame pastovėti 20 minučių. 10. Viščiuką dedame į lėkštę, apdėliojame šviežiais špinatais, konservuotais kukurūzais, šviežiu apelsinu, keptais pomidorais ir šviežiais rozmarinais.

    - - - - -

    Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>