
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
1,2 kg kg | pomidorų
pomidoro (mažų) | ||
4 - 5 | kvapiųjų pipirų
kvapiųjų pipirų (į kiekvieną stiklainį) | ||
3 - 4 | lauro lapų
lauro lapo (į kiekvieną stiklainį) | ||
2 šakelių šakelės | krapų
krapų (į kiekvieną stiklainį) |
Marinatui:
1 l l | vandens vandens | ||
125 ml ml | acto
acto (9 proc. ) | ||
3 šaukštų šaukšto | cukraus cukraus | ||
1 šaukštų šaukšto | druskos druskos |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSaldžiarūgščiai marinuoti pomidoriukai
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Pomidorus švariai nuplaukite, kiekvieną pomidorą poroje vietų įdurkite plonu mediniu smeigtuku. Sudėkite į švarius stiklainius, ten pat suberkite kvapiuosius pipirus, lauro lapelius, sudėkite krapų šakeles.
- Išvirkite marinatą: į puodą supilkite vandenį, actą, cukrų ir druską. Pakaitinkite iki virimo ir virkite kelias minutes. Nukaiskite ir palikite atvėsti. Atvėsusiu marinatu užpilkite pomidorus.
- Pripildytus stiklainius sudėkite į puodą. Pridenkite dangteliais (bet neužsukite). Puodą pripildykite vandens tiek, kad semtų maždaug du trečdalius stiklainio. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol vanduo puode ims burbuliuoti. Kaitinkite apie 20 minučių, kol burbuliukai ims kilti ir stiklainių viduje.
- Atsargiai išimkite stiklainius, sandariai užsukite dangtelius. Apverskite dangteliais į apačią ir palikite visiškai atvėsti. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
-
Maži saldūs pomidoriukai puikiai tinka marinavimui - stiklainėliuose jie atrodo dailiai, o marinatas jiems suteikia pikantišką saldžiarūgštį skonį. Marinuoti pomidoriukai yra minkšti, sultingi, puikiai tinkami kaip užkandis ar pagrindinio patiekalo garnyras. Papildomai į stiklainius galite įberti ir saujelę garstyčių grūdelių.
Stiklainių paruošimas: prieš marinuodami pomidorus, sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius. Tiek stiklainius, tiek dangtelius perliekite šiltu vandeniu, labai gerai ištrinkite valgomąja soda iš visų pusių, tuomet - kruopščiai išskalaukite. Galiausiai nuplikykite verdančiu vandeniu, pripildykite juo stiklainėlius ir palikite pastovėti apie 5-10 minučių. Vandenį išpilkite, stiklainėlius sudėkite ant švaraus medžiaginio rankšluostėlio ir leiskite nusivarvėti.
Taip pat galite naudoti ir kitą stiklainių sterilizavimo būdą: iškaitinti stiklainius orkaitėje, mikrobangų krosnelėje ar kt. Svarbiausia, kad stiklainiai būtų visiškai švarūs ir sandarūs.