
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
1,5 kg kg | agurkų
agurko (nedidelių) | ||
0,5 | čili pipirų
čili pipiro (į kiekvieną stiklainį) | ||
4 - 5 skiltelių skiltelės | česnako
česnako (į kiekvieną stiklainį) | ||
4 - 5 | kvapiųjų pipirų
kvapiųjų pipirų (į kiekvieną stiklainį) | ||
krapų
krapų (šakelių) |
Marinatui:
1 l l | vandens vandens | ||
190 ml ml | acto
acto (9 proc. ) | ||
200 g g | cukraus cukraus | ||
3 šaukštų šaukšto | medaus medaus | ||
2 šaukštų šaukšto | druskos druskos |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listAgurkai su medumi ir čili pipirais
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Agurkus nuplaukite, užpilkite vėsiu vandeniu ir pamirkykite 2 valandas.
- Į švarius stiklainius sudėkite po kelias krapų šakeles, česnako skilteles, kelis kvapiųjų pipirų grūdelius. Čili pipirą perpjaukite išilgai, išimkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite. Suberkite į stiklainius. Ant viršaus sudėkite išmirkytus agurkus.
- Išvirkite marinatą: į puodą supilkite vandenį, actą, cukrų, medų ir druską. Pakaitinkite iki virimo ir virkite kelias minutes.
- Verdantį marinatą supilkite į stiklainius. Palaikykite apie pusvalandį, tuomet atsargiai nupilkite atgal į puodą. Užvirkite dar kartą ir dar kartą užpilkite ant agurkų.
- Pripildytus stiklainius sudėkite į puodą. Pridenkite dangteliais (bet neužsukite). Puodą pripildykite vandens tiek, kad semtų maždaug du trečdalius stiklainio. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol vanduo puode ims burbuliuoti. Kaitinkite apie 20 minučių, kol burbuliukai ims kilti ir stiklainių viduje.
- Atsargiai išimkite stiklainius, sandariai užsukite dangtelius. Apverskite dangteliais į apačią ir palikite visiškai atvėsti. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
-
Medaus saldumas, deginantis čili pipirų aštrumas ir saldžiarūgštis marinatas - viskas šiuose agurkuose dera nepriekaištingai. Čili pipirų kiekį galite pakoreguoti pagal tai, kiek aštrius mėgstate marinuotus agurkus (galite dėti daugiau ar nedėti jų išvis), o išvirtą marinatą galite paragauti: jei norėsis saldesnio, įberkite papildomą šaukštą cukraus, jei rūgštesnio - įpilkite papildomą šaukštą acto.
Stiklainių paruošimas: prieš marinuodami agurkus, sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius. Tiek stiklainius, tiek dangtelius perliekite šiltu vandeniu, labai gerai ištrinkite valgomąja soda iš visų pusių, tuomet - kruopščiai išskalaukite. Galiausiai nuplikykite verdančiu vandeniu, pripildykite juo stiklainėlius ir palikite pastovėti apie 5-10 minučių. Vandenį išpilkite, stiklainėlius sudėkite ant švaraus medžiaginio rankšluostėlio ir leiskite nusivarvėti.
Taip pat galite naudoti ir kitą stiklainių sterilizavimo būdą: iškaitinti stiklainius orkaitėje, mikrobangų krosnelėje ar kt. Svarbiausia, kad stiklainiai būtų visiškai švarūs ir sandarūs.