
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
75 g g | sviesto sviesto | ||
75 g g | cukraus cukraus | ||
1 žiupsnelių žiupsnelio | druskos druskos | ||
1 vnt. vnt. | kiaušinio trynių kiaušinio trynio | ||
140 g g | miltų miltų | ||
1 žiupsnelių žiupsnelio | kepimo miltelių kepimo miltelių | ||
4 - 5 šaukštų šaukšto | cukraus pudros cukraus pudros | ||
70 g g | abrikosų džemo abrikosų džemo | ||
200 g g | marcipanų marcipano | ||
125 | šokoladinio glaisto
šokoladinio glaisto (švelniai kartaus) | ||
cukraus žvaigždučių cukraus žvaigždučių |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMarcipano juostelės
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Sviestą supjaustykite kubeliais ir greitai tolygiai suminkykite su kitais tešlos ingredientais. Jeigu reikia, įpilkite 1-2 šaukštus šalto vandens. Palikite tešlą mažiausiai dviem valandoms vėsioje vietoje. Tada paberkite ant paviršiaus šiek tiek miltų, iškočiokite 4 mm storio lakštus ir banguotu tešlos ratuku supjaustykite juos į juosteles (po 2,5 x 6 cm). Sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas ir vėl palikite vėsioje vietoje 5-10 minučių.
Kepkite skardas vieną po kitos apytiksliai 12 minučių iš anksto įkaitintoje orkaitėje 175 °C temperatūroje, kol sausainiai pasidarys traškūs ir krašteliuose truputį pageltonuos. Išimkite ir padėkite ant kepimo grotelių atvėsti.
Marcipanų masę sutrupinkite ir sumaišykite su 2 šaukštais cukraus pudros. Plonai iškočiokite ant likusios cukraus pudros ir tešlos ratuku supjaustykite sausainių dydžio juostelėmis. Maišydami pašildykite uogienę. Sausainius patepkite uogiene, ant viršaus uždėkite po vieną marcipanų juostelę ir lengvai prispauskite.
Šokoladinį glaistą susmulkinkite ir ištirpinkite dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį. Konditeriniu teptuku užtepkite šokoladinį glaistą ant sausainių, jei norite, sausainius apibarstykite cukraus žvaigždutėmis. Palikite visiškai išdžiūti.
Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>