Marcipano juostelės

Marcipano juostelės image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:10 val.

Ingridientai

45 gabaliukai
    • 75   g sviesto
    • 75   g cukraus
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   vnt. kiaušinio trynio
    • 140   g miltų
    • 1   žiupsnelio kepimo miltelių
    • 4   - 5   šaukštų cukraus pudros
    • 70   g abrikosų džemo
    • 200   g marcipanų
    • 125   šokoladinio glaisto švelniai kartaus
    •   cukraus žvaigždučių

Paruošimas

    Sviestą supjaustykite kubeliais ir greitai tolygiai suminkykite su kitais tešlos ingredientais. Jeigu reikia, įpilkite 1-2 šaukštus šalto vandens. Palikite tešlą mažiausiai dviem valandoms vėsioje vietoje. Tada paberkite ant paviršiaus šiek tiek miltų, iškočiokite 4 mm storio lakštus ir banguotu tešlos ratuku supjaustykite juos į juosteles (po 2,5 x 6 cm). Sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas ir vėl palikite vėsioje vietoje 5-10 minučių.

    Kepkite skardas vieną po kitos apytiksliai 12 minučių iš anksto įkaitintoje orkaitėje 175 °C temperatūroje, kol sausainiai pasidarys traškūs ir krašteliuose truputį pageltonuos. Išimkite ir padėkite ant kepimo grotelių atvėsti.

    Marcipanų masę sutrupinkite ir sumaišykite su 2 šaukštais cukraus pudros. Plonai iškočiokite ant likusios cukraus pudros ir tešlos ratuku supjaustykite sausainių dydžio juostelėmis. Maišydami pašildykite uogienę. Sausainius patepkite uogiene, ant viršaus uždėkite po vieną marcipanų juostelę ir lengvai prispauskite.

    Šokoladinį glaistą susmulkinkite ir ištirpinkite dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį. Konditeriniu teptuku užtepkite šokoladinį glaistą ant sausainių, jei norite, sausainius apibarstykite cukraus žvaigždutėmis. Palikite visiškai išdžiūti.

    Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>

Maistingumas

Kilokalorijos 68
Baltymai (g) 1
Angliavandeniai (g) 9
Riebalai (g) 3