Maltos mėsos kofta su persišku papločiu

Maltos mėsos kofta su persišku papločiu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 5 min
Gaminimas 10 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 600   g jautienos faršo
    • 1   vnt. svogūno
    • 1   saujos petražolių
    • 1   vnt. kiaušinio
    • 2   šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
    •   druskos
    •   pipirų
    •   saldžiosios paprikos miltelių
    • 8   vnt. medinių iešmelių
    • 4   vnt. paplotėlių
    • 0,5   vnt. agurkų
    • 8   vnt. vyšninių pomidorų
    • 1   saujos salotų lapų mišinio
    • 200   g aivaro padažo

Paruošimas

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir petražoles, sumaišykite maltą mėsą su kiaušiniu ir prieskoniais. Iš maltos masės suformuokite 8 vienodo dydžio ovalius kukulius ir po vieną užmaukite juos ant iešmelio.

  2. Kepkite alyvuogių aliejuje iš visų pusių ant vidutinės kaitros, kol mėsa iškeps.

  3. Agurką supjaustykite griežinėliais, ketvirčiais supjaustykite pomidorus.

  4. Pašildykite papločius skrudintuve arba orkaitėje.

  5. Ant kiekvienos lėkštės padėkite po vieną duonos gabalėlį, aptepkite trupučiu aivaro padažo, ant viršaus uždėkite salotų, agurkų ir pomidorų. Tada ant kiekvieno papločio uždėkite po 2 koftos iešmelius.

  6. Jie puikiai derės su gardžiu jogurto ir žolelių padažu!