Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

SudėtingumasLengvas
Gaminimas40 min

Paruošimas

  1. Pirmiausia, pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Išvirus, atidėkite juos į šalį.
  2. Vėliau dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir nuolat juos maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai. Tai darykite apie 2–3 min., kol masė taps švelniai auksinės spalvos. Po to pamažu supilkite pieną ir toliau maišykite, kol masė sutirštės.
  3. Kai masė po truputį tampa tirštesnė, metas pridėti skonio. Suberkite smulkintus česnakus, druską, juoduosius pipirus ir vėl viską gerai išmaišykite.
  4. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir suberkite tarkuotą čederio sūrį, maišykite, kol jis visiškai ištirps ir padažas taps vientisas. Galiausiai, metas varškės sūriui, kurį galite susmulkinti pirštais ir suberti į sūrio masę.
  5. Išvirtus makaronus suberkite į sūrio padažą, maišykite tol, kol makaronai tolygiai pasidengs kreminiu sūrio padažu.
  6. Jei norite daugiau kremiškumo, galite valgyti nedelsdami. Jei norite, kad patiekalas dar pasidengtų traškia sūrio plutele, įdėkite į iki 175 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25–30 minučių.
  7. Galiausiai, papuoškite paruoštą makaronų ir sūrio patiekalą žalumynais ir pabarstykite likusiais smulkiais varškės sūrio gabalėliais.