Paruošimas
- Svogūną, česnaką, morkas nulupkite. Visas daržoves supjaustykite vidutinio dydžio kvadratėliais.
- Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes. Į puodą sudėkite visas daržoves, prieskonius. Viską gerai išmaišykite, puodą uždenkite ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 20 min. kol daržovės suminkštės. Įpilkite porą šaukštų vandens, jeigu vietoj cukinijos naudojate moliūgą.
- Makaronus išvirkite atskirame puode.
- Troškintas daržoves sudėkite į maisto trintuvą/kokteilinę ir susmulkinkite iki vientisos, kreminės konsistencijos.
- Nuo makaronų nukoškite likusį vandenį, sumaišykite su padažu bei tarkuotu mocarelos sūriu.
- Tiekite su šviežiais baziliko lapeliais.
Kasdienius makaronus paprastai galima praturtinti daržovėmis ir juos paversti maistingu, sveiku ir sočiu patiekalu. Tereiks iš rudedinių daržovių pasigaminti kreminį padažą bei pagardinti mocarelos sūriu. Patiks ir vaikams, nes daržovių tikrai nesijaučia!
Vietoje cukijinos galima naudoti moliūgą