Taip gyventi verta!
Makaronai su daržovėmis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

0,5 vnt. vnt. cukinijų cukinijos
0,5 vnt. vnt. paprikų paprikos
(raudonos)
0,5 vnt. vnt. kukurūzų kukurūzo
(burbuolės)
250 g g makaronų makaronų
(šviežių tagliolini)
6 vnt. vnt. mocarelos sūrio mocarelos sūrio
(rutuliukai (mini))
5 vnt. vnt. bazilikų baziliko
(lapeliai)
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 šaukštų šaukšto citrinų sulčių citrinos sulčių
0,5 šaukštelių šaukštelio obuolių acto obuolių acto
aitriųjų paprikų aitriosios paprikos
druskos druskos

Makaronai su daržovėmis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

40 min
(2)

Gaminimas

Dubenėlyje sumaišykite aliejų su actu ir citrinų sultimis, sudėkite smulkintus bazilikus, įberkite aitriosios paprikos, pasūdykite. Sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytas cukiniją ir papriką, nuskabytus kukurūzus. Išmaišykite.

Išvirkite makaronus. Perkoškite, perliekite vandeniu.

Sudėkite į lėkštes, uždėkite daržovių ir po tris mocarelos rutuliukus.

-------------------

Šviežios, termiškai neapdorotos daržovės ir žolelės yra vienas pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų, vandenyje tirpių vitaminų, karotinų ir virškinamosios ląstelienos šaltinių.Kukurūzai stiprina organizmą, jų burbuolėse gausu angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, taip pat kalio, fosforo, kalcio, geležies. Tai - puikus seleno šaltinis.Kietųjų kviečių makaronuose beveik nėra riebalų, bet daug ląstelienos. Jie ilgam suteikia sotumo jausmą, skatina žarnyno veiklą.

Šviežioje mocareloje gausu kalcio, baltymų, vitaminų ir mineralų.