Makaronai su daržovėmis

Makaronai su daržovėmis image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 0,5   vnt. cukinijų
    • 0,5   vnt. paprikų raudonos
    • 0,5   vnt. kukurūzų burbuolės
    • 250   g makaronų šviežių tagliolini
    • 6   vnt. mocarelos sūrio rutuliukai (mini)
    • 5   vnt. bazilikų lapeliai
    • 1   skiltelės česnako
    • 1   šaukšto alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukšto citrinos sulčių
    • 0,5   šaukštelių obuolių acto
    •   aitriųjų paprikų
    •   druskos

Paruošimas

    Dubenėlyje sumaišykite aliejų su actu ir citrinų sultimis, sudėkite smulkintus bazilikus, įberkite aitriosios paprikos, pasūdykite. Sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytas cukiniją ir papriką, nuskabytus kukurūzus. Išmaišykite.

    Išvirkite makaronus. Perkoškite, perliekite vandeniu.

    Sudėkite į lėkštes, uždėkite daržovių ir po tris mocarelos rutuliukus.

    -------------------

    Šviežios, termiškai neapdorotos daržovės ir žolelės yra vienas pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų, vandenyje tirpių vitaminų, karotinų ir virškinamosios ląstelienos šaltinių.Kukurūzai stiprina organizmą, jų burbuolėse gausu angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, taip pat kalio, fosforo, kalcio, geležies. Tai - puikus seleno šaltinis.Kietųjų kviečių makaronuose beveik nėra riebalų, bet daug ląstelienos. Jie ilgam suteikia sotumo jausmą, skatina žarnyno veiklą.

    Šviežioje mocareloje gausu kalcio, baltymų, vitaminų ir mineralų.