Dubenėlyje sumaišykite aliejų su actu ir citrinų sultimis, sudėkite smulkintus bazilikus, įberkite aitriosios paprikos, pasūdykite. Sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytas cukiniją ir papriką, nuskabytus kukurūzus. Išmaišykite.
Makaronai su daržovėmis
Ingridientai
2
porcijos
-
- 0,5 vnt. cukinijų
- 0,5 vnt. paprikų raudonos
- 0,5 vnt. kukurūzų burbuolės
- 250 g makaronų šviežių tagliolini
- 6 vnt. mocarelos sūrio rutuliukai (mini)
- 5 vnt. bazilikų lapeliai
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 0,5 šaukštelių obuolių acto
- aitriųjų paprikų
- druskos
Paruošimas
Išvirkite makaronus. Perkoškite, perliekite vandeniu.
Sudėkite į lėkštes, uždėkite daržovių ir po tris mocarelos rutuliukus.
-------------------
Šviežios, termiškai neapdorotos daržovės ir žolelės yra vienas pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų, vandenyje tirpių vitaminų, karotinų ir virškinamosios ląstelienos šaltinių.Kukurūzai stiprina organizmą, jų burbuolėse gausu angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, taip pat kalio, fosforo, kalcio, geležies. Tai - puikus seleno šaltinis.Kietųjų kviečių makaronuose beveik nėra riebalų, bet daug ląstelienos. Jie ilgam suteikia sotumo jausmą, skatina žarnyno veiklą.
Šviežioje mocareloje gausu kalcio, baltymų, vitaminų ir mineralų.