Taip gyventi verta!
Liežuvis su keptais moliūgais ir žirnelių tyre

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

1 kg kg jaučio liežuvio jaučio liežuvio
4 lauro lapų lauro lapo
5 juodųjų pipirų juodųjų pipirų
2 morkų morkos
1 svogūnų svogūno
50 g g salierų saliero
(šaknis arba stiebas)
1 galvų galvos česnako česnako
20 g g prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(šviežios ar džiovintos prieskoninės )
400 g g šaldytų žirnelių šaldytų žirnelių
10 g g čiobrelių čiobrelių
(švieži ar džiovinti )
100 g g grietinėlės grietinėlės
(15 proc. rieb.) )
druskos druskos

Liežuvis su keptais moliūgais ir žirnelių tyre

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

2:00 h
(4)

Gaminimas

  1. Į puodą su vandeniu dedame druskos, morkas, svogūną, salierą, česnaką, laurų lapus ir pipirus. Sudedame prieskonines žoleles ir liežuvį. Uždengiame dangčiu ir verdame 1,5 valandos. Išvirusį liežuvį iškart pakišame po šalto vandens srove ir nulupame.
  2. Į puodą supilame grietinėlę, žirnelius ir 10-15 minučių maišydami patroškiname.
  3. Supjaustytą moliūgą dedame į kepimo skardą. Apšlakstome aliejumi, pabarstome čiobreliais ir kapotu česnaku. Pagardiname druska ir 20 minučių kepame 200 °C orkaitėje.
  4. Troškintus žirnelius sutriname trintuvu.
  5. Lėkštėje ant žirnelių tyrės išdėliojame pjaustytą liežuvį. Aplink išdėliojame kepto moliūgo gabalėlius ir patiekiame.