Liežuvis su keptais moliūgais ir žirnelių tyre
Ingridientai
4
porcijos
-
Reikės:
- 1 kg jaučio liežuvio
- 4 lauro lapų
- 5 juodųjų pipirų
- 2 morkų
- 1 svogūno
- 50 g salierų šaknis arba stiebas
- 1 galvos česnako
- 20 g prieskoninių žolelių šviežios ar džiovintos prieskoninės
- 400 g šaldytų žirnelių
- 10 g čiobrelių švieži ar džiovinti
- 100 g grietinėlės 15 proc. rieb.)
- druskos
Paruošimas
Į puodą su vandeniu dedame druskos, morkas, svogūną, salierą, česnaką, laurų lapus ir pipirus. Sudedame prieskonines žoleles ir liežuvį. Uždengiame dangčiu ir verdame 1,5 valandos. Išvirusį liežuvį iškart pakišame po šalto vandens srove ir nulupame.
Į puodą supilame grietinėlę, žirnelius ir 10-15 minučių maišydami patroškiname.
Supjaustytą moliūgą dedame į kepimo skardą. Apšlakstome aliejumi, pabarstome čiobreliais ir kapotu česnaku. Pagardiname druska ir 20 minučių kepame 200 °C orkaitėje.
Troškintus žirnelius sutriname trintuvu.
Lėkštėje ant žirnelių tyrės išdėliojame pjaustytą liežuvį. Aplink išdėliojame kepto moliūgo gabalėlius ir patiekiame.