
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
1 kg kg | jaučio liežuvio jaučio liežuvio | ||
4 | lauro lapų lauro lapo | ||
5 | juodųjų pipirų juodųjų pipirų | ||
2 | morkų morkos | ||
1 | svogūnų svogūno | ||
50 g g | salierų
saliero (šaknis arba stiebas) | ||
1 galvų galvos | česnako česnako | ||
20 g g | prieskoninių žolelių
prieskoninių žolelių (šviežios ar džiovintos prieskoninės ) | ||
400 g g | šaldytų žirnelių šaldytų žirnelių | ||
10 g g | čiobrelių
čiobrelių (švieži ar džiovinti ) | ||
100 g g | grietinėlės
grietinėlės (15 proc. rieb.) ) | ||
druskos druskos |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLiežuvis su keptais moliūgais ir žirnelių tyre
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Į puodą su vandeniu dedame druskos, morkas, svogūną, salierą, česnaką, laurų lapus ir pipirus. Sudedame prieskonines žoleles ir liežuvį. Uždengiame dangčiu ir verdame 1,5 valandos. Išvirusį liežuvį iškart pakišame po šalto vandens srove ir nulupame.
- Į puodą supilame grietinėlę, žirnelius ir 10-15 minučių maišydami patroškiname.
- Supjaustytą moliūgą dedame į kepimo skardą. Apšlakstome aliejumi, pabarstome čiobreliais ir kapotu česnaku. Pagardiname druska ir 20 minučių kepame 200 °C orkaitėje.
- Troškintus žirnelius sutriname trintuvu.
- Lėkštėje ant žirnelių tyrės išdėliojame pjaustytą liežuvį. Aplink išdėliojame kepto moliūgo gabalėlius ir patiekiame.