Kruasanai-sumuštiniai su pomidorais ir mocarela

Kruasanai-sumuštiniai su pomidorais ir mocarela image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 15 min

Ingridientai

3 porcijos
  • Reikės:

    • 3   sviestinių ragelių (kruasanų) šviežių
    • 3   šaukštų lydyto sūrio tepamojo
    • 3   šaukštų pesto padažo dėti į vidų
    • 3   saujų gražgarsčių
    • 10   smulkiavaisių pomidorų
    • 100   g mocarelos sūrio rutuliukų
    • 3   šaukštelių pesto padažo dėti ant viršaus
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Paruošimas

  1. Sviestinius ragelius (kruasanus) įpjaukite išilgai per visą jų ilgį.

  2. Vidinę įpjautų kruasanų pusę aptepkite lydytu sūreliu, tuomet - pesto padažu.

  3. Ant apatinės kruasanų dalies paskleiskite gražgarstes, ant jų - riekelėmis pjaustytus smulkiavaisius pomidorus ir perpus perpjautus mocarelos rutuliukus. Apiberkite grūstais juodaisiais pipirais.

  4. Ant viršaus dėkite dar po šaukštelį pesto padažo.

  5. Lengvai paspauskite delnais ir patiekite nedelsiant.

  6. -

    Sviestu gardžiai kvepiantys, traškūs išorėje ir minkšti viduje, gausiai sluoksniuoti sviestiniai prancūziški rageliai tobulai tinka gardiems pusryčių sumuštiniams. Įpjaukite juos išilgai, o vidų pripildykite mėgstamų produktų. Pomidorai ir mocarela - klasikinis vegetariškas derinys; tačiau tokius sumuštinius galite papildyti ir, pavyzdžiui, avokadais ir vytintu kumpiu.

    Kruasanai-sumuštiniai yra ypatingai minkšti ir sultingi. Gardžiausia juos patiekti nedelsiant, vos suteptus, tačiau suvynioję į sviestinį popierių drąsiai nusigabensite ir į netolimą iškylą - kaip ir kone visas maistas, gamtoje jie bus tik dar skanesni!