Sviestinius ragelius (kruasanus) įpjaukite išilgai per visą jų ilgį.
Kruasanai-sumuštiniai su pomidorais ir mocarela
Ingridientai
-
Reikės:
- 3 sviestinių ragelių (kruasanų) šviežių
- 3 šaukštų lydyto sūrio tepamojo
- 3 šaukštų pesto padažo dėti į vidų
- 3 saujų gražgarsčių
- 10 smulkiavaisių pomidorų
- 100 g mocarelos sūrio rutuliukų
- 3 šaukštelių pesto padažo dėti ant viršaus
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Paruošimas
Vidinę įpjautų kruasanų pusę aptepkite lydytu sūreliu, tuomet - pesto padažu.
Ant apatinės kruasanų dalies paskleiskite gražgarstes, ant jų - riekelėmis pjaustytus smulkiavaisius pomidorus ir perpus perpjautus mocarelos rutuliukus. Apiberkite grūstais juodaisiais pipirais.
Ant viršaus dėkite dar po šaukštelį pesto padažo.
Lengvai paspauskite delnais ir patiekite nedelsiant.
-
Sviestu gardžiai kvepiantys, traškūs išorėje ir minkšti viduje, gausiai sluoksniuoti sviestiniai prancūziški rageliai tobulai tinka gardiems pusryčių sumuštiniams. Įpjaukite juos išilgai, o vidų pripildykite mėgstamų produktų. Pomidorai ir mocarela - klasikinis vegetariškas derinys; tačiau tokius sumuštinius galite papildyti ir, pavyzdžiui, avokadais ir vytintu kumpiu.
Kruasanai-sumuštiniai yra ypatingai minkšti ir sultingi. Gardžiausia juos patiekti nedelsiant, vos suteptus, tačiau suvynioję į sviestinį popierių drąsiai nusigabensite ir į netolimą iškylą - kaip ir kone visas maistas, gamtoje jie bus tik dar skanesni!