Krevetės su šonine

Krevetės su šonine image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 250   g virtų krevečių
    • 100   g kumpio plonai pjaustytų
    • 40   g sviesto
    • 2   šaukštų rudojo cukraus
    •   maltų saldžiųjų paprikų
  • Padažui:

    • 0,25   stiklinių graikiško jogurto
    • 0,5   stiklinių garstyčių dižono
    • 0,5   stiklinių medaus

Paruošimas

    1. Krevetes nuplaukite. Galite jas išlukštenti arba kepti su lukštais - tik nuimkite krevečių galvas. 2. Kiekvieną krevetę apvyniokite plona kumpio juostele ir persmeikite mediniu iešmeliu, kad kumpis laikytųsi. 3. Paruoštas krevetes sudėkite ant kepimo skardos. 4. Nedideliame puodelyje išlydykite sviestą kartu su ruduoju cukrumi bei saldžiųjų paprikų milteliais. 5. Paruoštu sviesto padažu apšlakstykite krevetes. 6. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių, kol lengvai apskrus. 7. Paruoškite padažą. Visus padažo ingredientus sumaišykite.

    -

    PATARIMAS

    Jei nemėgstate valgio metu lukštenti krevečių, jas paprasta išlukštenti prieš gaminant - pirmiausia pašalinkite galvą ją švelniai pasukdami, tada imkite už nedidelio kiauto gabalėlio ties pirmosiomis kojytėmis ir pradėkite lupti.

    -

    AR ŽINOJOTE

    Atmosferinėje pakuotėje krevetės ilgiau išlieka šviežios be papildomų priedų ar konservantų.