Taip gyventi verta!
Krevetės su šonine

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

250 g g virtų krevečių virtos krevetės
100 g g kumpio kumpio
(plonai pjaustytų)
40 g g sviesto sviesto
2 šaukštų šaukšto rudojo cukraus rudojo cukraus
maltų saldžiųjų paprikų maltų saldžiųjų paprikų

Padažui:

0,25 stiklinių stiklinės graikiško jogurto graikiško jogurto
0,5 stiklinių stiklinės garstyčių garstyčių
(dižono)
0,5 stiklinių stiklinės medaus medaus

Krevetės su šonine

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

30 min
(13)

Gaminimas

1. Krevetes nuplaukite. Galite jas išlukštenti arba kepti su lukštais - tik nuimkite krevečių galvas. 2. Kiekvieną krevetę apvyniokite plona kumpio juostele ir persmeikite mediniu iešmeliu, kad kumpis laikytųsi. 3. Paruoštas krevetes sudėkite ant kepimo skardos. 4. Nedideliame puodelyje išlydykite sviestą kartu su ruduoju cukrumi bei saldžiųjų paprikų milteliais. 5. Paruoštu sviesto padažu apšlakstykite krevetes. 6. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių, kol lengvai apskrus. 7. Paruoškite padažą. Visus padažo ingredientus sumaišykite.

-

PATARIMAS

Jei nemėgstate valgio metu lukštenti krevečių, jas paprasta išlukštenti prieš gaminant - pirmiausia pašalinkite galvą ją švelniai pasukdami, tada imkite už nedidelio kiauto gabalėlio ties pirmosiomis kojytėmis ir pradėkite lupti.

-

AR ŽINOJOTE

Atmosferinėje pakuotėje krevetės ilgiau išlieka šviežios be papildomų priedų ar konservantų.