Kokteilis „Kruvinoji širdis“

Kokteilis „Kruvinoji širdis“ image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 5 min

Ingridientai

2 stiklinės
    • 1   gervuogių
    • 1   vyšnios
    • 1   burokėlio
    • 75   cukraus pudros
    •   vandens
    • 1   citrinos
    • 35   džino
    • 35   vermuto
    • 35   degtinės
    • 25   citrinų sulčių
    •   toniko

Paruošimas

    Šis dvispalvis kokteilis šiurpins lėtai keisdamas spalvą, lyg plūsdamas krauju. Baltam kokteiliui įspūdingą kontrastą sudarys sluoksnis kraujo raudonio uogų ir burokėlių. Kokteilis po truputį keis spalvą it lėtai kraujuodamas! Gėrimas atrodys itin baugiai, jei patieksite jį aukštoje stiklinėje.

  1. Į plaktuvą sudėkite kokteiliui skirtas šaldytas uogas, supilkite citrinų sultis, suberkite cukraus pudrą. Įpilkite vandens tiek, kad apsemtų uogas. Plakite 30-60 sekundžių didžiausiu greičiu, kol tyrė pasidarys vientisa. Perkoškite ją per smulkų sietelį, kad neliktų sėklyčių. Atidėkite.

  2. Į švarų plaktuvą sudėkite burokėlius, įberkite 25g cukraus pudros, įpilkite truputį burokėlių sulčių ir vandens, kad apsemtų. Plakite tol, kol tyrė pasidarys vientisa. Supilkite ją į dubenėlį.

  3. Kokteilių plaktuve sumaišykite džiną, vermutą, degtinę, citrinų sultis ir ledukus. Apie ¾ stiklinės užpildykite ledukais, supilkite suplaktą alkoholį, įpilkite toniko. Arbatiniu šaukšteliu pirmiausia ant ledukų dėkite 2 šaukštelius burokėlių tyrės, o ant viršaus- 2-3 šaukštelius uogų. Jei norite, kad kokteilis greičiau imtų keisti spalvą, šaukšteliu švelniai pajudinkite ledukus.