1. Istrižai įpjauname žuvies paviršių 6-8 kartus.
Klasikinis keptas upėtakis su žalumynais ir citrina
Ingridientai
2
asmenims
-
- 2 vnt. upėtakių
- 1 šaukšto sviesto
- petražolių
- krapų
- 2 vnt. citrinų
- 4 skiltelių česnako
- 1 pakelio šaldytų gruzdintų bulvyčių
- druskos
- pipirų
Paruošimas
2. Įtriname žuvį minkštu sviestu, pabarstome druska ir pipirais.
3. Į vidų dedame smulkintas petražoles, krapus, česnako skilteles ir citrinos griežinėlius.
4. Kepimo skardą uždengiame kepimo popieriumi, ant jos dedame žuvį. Ant žuvies patarkuojame citrinos žievelės.
5. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
6. Po 15 minučių kepimo prie žuvies dedame gruzdintas bulvytes ir kepame viską dar 15 minučių.