Klasikinis jautienos mėsainis su gruzdintomis bulvytėmis

Klasikinis jautienos mėsainis su gruzdintomis bulvytėmis

SudėtingumasVidutinis
Gaminimas40 min

Paruošimas

  1. Bulves supjaustome juostelėmis ir apverdame. Tada išdėliojame ant kepimo skardos, apšlakstome aliejumi, pabarstome druska, kapotu česnaku ir 15-20 minučių kepame orkaitėje.
  2. Pasiruošiame mėsainio įdarą: supjaustome griežinėliais pomidorą ir svogūną, sumaišome pomidorų pastą su majonezu. Į padažą įtarkuojame česnako, pagardiname druska ir pipirais.
  3. Jautienos faršą paskaniname prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Formuojame paplotėlį ir dedame kepti ant įkaitusio grilio.
  4. Trumpai apkepame bandelę. Užtepame padažo, uždedame salotų lapų, pomidorų ir svogūnų griežinėlių.
  5. Kai viena paplotėlio pusė apkepa, apverčiame, ant viršaus dedame sūrio riekelę, kad išsilydytų (kol iškeps kita pusė).
  6. Iškepusį paplotėlį dedame į bandelę. Patiekiame su bulvytėmis.