Receptas:
Klasikinis didkepsnis
Ingridientai
2
asmenims
-
- druskos
- 4 jautienos mentės kepsnių brandintos
- 2 šaukštų baltojo vyno
- 2 šaukštų baltojo vyno
- 4 skiltelių česnako iš „LIDL turgelio”
- 4 skiltelių česnako iš „LIDL turgelio”
- 2 šaukštų aliejaus
- 2 šaukštų aliejaus
- 2 - 3 šakelių čiobrelių
- 2 - 3 šakelių čiobrelių
- 2 - 3 šakelių raudonėlių
- 2 - 3 šakelių raudonėlių
- rozmarino
- šaukštų vusterio padažo
- šaukštų vusterio padažo
- juodųjų pipirų
Paruošimas
1. Marinatui sumaišykite vyną, aliejų, Vusterio padažą, šviežiai grūstus juoduosius pipirus, sutrintas tarp delnų prieskonines žoleles, susmulkintą česnaką. Mėsą sudėkite į gautą mišinį ir palikite šaltoje vietoje 12 val.2. Kepkite didkepsnius iš kiekvienos pusės po 2-3 min. arba stipriai įkaitintoje keptuvėje, arba ant grotelių.3. Tikrinkite iškepimo laipsnį arba termometru, arba paspaudę mėsą pirštu*. Sūdykite baigdami kepti. Atidėkite 5-8 min. ir patiekite su norimais padažais bei grilintais smidrais, marinuotomis daržovėmis.