Klasikinis didkepsnis

Klasikinis didkepsnis image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 12 val.
Gaminimas 20 min

Ingridientai

2 asmenims
    •   druskos
    • 4   jautienos mentės kepsnių brandintos
    • 2   šaukštų baltojo vyno
    • 2   šaukštų baltojo vyno
    • 4   skiltelių česnako iš „LIDL turgelio”
    • 4   skiltelių česnako iš „LIDL turgelio”
    • 2   šaukštų aliejaus
    • 2   šaukštų aliejaus
    • 2   - 3   šakelių čiobrelių
    • 2   - 3   šakelių čiobrelių
    • 2   - 3   šakelių raudonėlių
    • 2   - 3   šakelių raudonėlių
    •   rozmarino
    •   šaukštų vusterio padažo
    •   šaukštų vusterio padažo
    •   juodųjų pipirų

Paruošimas

    Receptas:

    1. Marinatui sumaišykite vyną, aliejų, Vusterio padažą, šviežiai grūstus juoduosius pipirus, sutrintas tarp delnų prieskonines žoleles, susmulkintą česnaką. Mėsą sudėkite į gautą mišinį ir palikite šaltoje vietoje 12 val.2. Kepkite didkepsnius iš kiekvienos pusės po 2-3 min. arba stipriai įkaitintoje keptuvėje, arba ant grotelių.3. Tikrinkite iškepimo laipsnį arba termometru, arba paspaudę mėsą pirštu*. Sūdykite baigdami kepti. Atidėkite 5-8 min. ir patiekite su norimais padažais bei grilintais smidrais, marinuotomis daržovėmis.