Kiaulienos troškinys su moliūgais ir batatais

Kiaulienos troškinys su moliūgais ir batatais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

9 porcijos
    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   raudonojo svogūno didelio
    • 3   morkų
    • 4   skiltelių česnako
    •   druskos žiupsnelio
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų žiupsnelio (juodųjų)
    • 1   šaukštelio česnako miltelių
    • 1   šaukštelio paprikos rūkytos
    • 1   šaukštelio kumino malto
    • 0,25   šaukštelių kalendros maltos
    • 0,25   šaukštelių paprikų kajeno
    • 450   - 500   g kiaulienos faršo
    • 500   g moliūgų apie 0,5 nedidelio moliūgo
    • 500   g bulvių
    • 500   g saldžiosios bulvės
    • 1   skardinės konservuotų pupelių 400 g (sviestinių)
    • 1   skardinės raudonųjų pupelių 400 g
    • 1   pakelio pomidorų tyrės 500 g
    • 3   stiklinių vištienos sultinio
  • Patiekimui:

    •   avokadų
    •   grietinės riebios
    •   moliūgų sėklų
    •   petražolių
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų juodųjų

Paruošimas

    Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite kapotus svogūnus, mažais kubeliais supjaustytas morkas ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes.

    Suberkite kapotus česnakus. Pakepinkite dar minutę, kol suminkštės. Tuomet suberkite prieskonius: druską, pipirus, česnako miltelius, rūkytą papriką, kuminą, kalendrą ir kajeno papriką. Maišydami pakaitinkite dar minutę, kol prieskoniai paskleis savo aromatą.

    Sudėkite į puodą maltą kiaulieną. Maišydami kepinkite apie 4-5 minutes, kol mėsa taps biri ir pabals. Pagardinkite dar žiupsniu druskos ir pipirų.

    Suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytą moliūgą, bulves ir saldžiąsias bulves, pupeles. Supilkite pomidorų tyrę ir sultinį. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 30 minučių, kartais pamaišydami, kol daržovės bus išvirę, minkštos.

    Uždengtame puode prieš patiekiant leiskite troškiniui pastovėti apie 20-30 minučių.

    Patiekite su riekelėmis pjaustytu avokadu, šaukštu riebios grietinės, skrudintomis moliūgų sėklomis ir šviežiomis petražolėmis. Apiberkite troškinį dar žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

    - - -

    Ruduo yra tiesiog sukurtas tokiems patiekalams - jaukiems, sotiems, sušildantiems iki pirštų galiukų! Kviečiame paprastą, galbūt net vaikystę primenantį kiaulienos troškinį atrasti iš naujo.

    Pagardinkite troškinį pikantiškesniais prieskoniais (rūkyta paprika, kuminu, kalendra, mažu žiupsniu kajeno paprikos), patiekite su šaukštu riebios grietinės, riekelėmis pjaustytais avokadais ir skrudintomis moliūgų sėklomis. Šie priedai ne tik dailiai papuoš į stalą tiekiamus troškinio dubenėlius, bet ir puikiai papildys klasikinius, prisiminimų pilnus troškinio skonius.