Taip gyventi verta!
Kiaulienos troškinys su moliūgais ir batatais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

3 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 mėlynųjų svogūnų mėlynojo svogūno
(didelio)
3 morkų morkos
4 skiltelių skiltelės česnako česnako
druskos druskos
(žiupsnelio)
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
(žiupsnelio (juodųjų))
1 šaukštelių šaukštelio česnako miltelių česnako miltelių
1 šaukštelių šaukštelio paprikų paprikos
(rūkytos)
1 šaukštelių šaukštelio kumino kumino
(malto)
0,25 šaukštelių šaukštelio kalendros kalendros
(maltos)
0,25 šaukštelių šaukštelio paprikų paprikos
(kajeno)
450 - 500 g g kiaulienos faršo kiaulienos faršo
500 g g moliūgų moliūgo
(apie 0,5 nedidelio moliūgo)
500 g g bulvių bulvės
500 g g saldžiosios bulvės saldžiosios bulvės
1 skardinių skardinės konservuotų pupelių konservuotų pupelių
(400 g (sviestinių))
1 skardinių skardinės raudonųjų pupelių raudonųjų pupelių
(400 g)
1 pakelių pakelio pomidorų tyrės pomidorų tyrės
(500 g)
3 stiklinių stiklinės vištienos sultinio vištienos sultinio

Patiekimui:

avokadų avokado
grietinės grietinės
(riebios)
moliūgų sėklų moliūgų sėklų
petražolių petražolių
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
(juodųjų)

Kiaulienos troškinys su moliūgais ir batatais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

60 min
(17)

Gaminimas

Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite kapotus svogūnus, mažais kubeliais supjaustytas morkas ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes.

Suberkite kapotus česnakus. Pakepinkite dar minutę, kol suminkštės. Tuomet suberkite prieskonius: druską, pipirus, česnako miltelius, rūkytą papriką, kuminą, kalendrą ir kajeno papriką. Maišydami pakaitinkite dar minutę, kol prieskoniai paskleis savo aromatą.

Sudėkite į puodą maltą kiaulieną. Maišydami kepinkite apie 4-5 minutes, kol mėsa taps biri ir pabals. Pagardinkite dar žiupsniu druskos ir pipirų.

Suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytą moliūgą, bulves ir saldžiąsias bulves, pupeles. Supilkite pomidorų tyrę ir sultinį. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 30 minučių, kartais pamaišydami, kol daržovės bus išvirę, minkštos.

Uždengtame puode prieš patiekiant leiskite troškiniui pastovėti apie 20-30 minučių.

Patiekite su riekelėmis pjaustytu avokadu, šaukštu riebios grietinės, skrudintomis moliūgų sėklomis ir šviežiomis petražolėmis. Apiberkite troškinį dar žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

- - -

Ruduo yra tiesiog sukurtas tokiems patiekalams - jaukiems, sotiems, sušildantiems iki pirštų galiukų! Kviečiame paprastą, galbūt net vaikystę primenantį kiaulienos troškinį atrasti iš naujo.

Pagardinkite troškinį pikantiškesniais prieskoniais (rūkyta paprika, kuminu, kalendra, mažu žiupsniu kajeno paprikos), patiekite su šaukštu riebios grietinės, riekelėmis pjaustytais avokadais ir skrudintomis moliūgų sėklomis. Šie priedai ne tik dailiai papuoš į stalą tiekiamus troškinio dubenėlius, bet ir puikiai papildys klasikinius, prisiminimų pilnus troškinio skonius.