
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
3 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | |
1 | raudonųjų svogūnų
raudonojo svogūno (didelio) | |
3 | morkų morkos | |
4 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
druskos
druskos (žiupsnelio) | ||
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų (žiupsnelio (juodųjų)) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | česnako miltelių česnako miltelių | |
1 šaukštelių šaukštelio | paprikų
paprikos (rūkytos) | |
1 šaukštelių šaukštelio | kumino
kumino (malto) | |
0,25 šaukštelių šaukštelio | kalendros
kalendros (maltos) | |
0,25 šaukštelių šaukštelio | paprikų
paprikos (kajeno) | |
450 - 500 g g | kiaulienos faršo kiaulienos faršo | |
500 g g | moliūgų
moliūgo (apie 0,5 nedidelio moliūgo) | |
500 g g | bulvių bulvės | |
500 g g | saldžiosios bulvės saldžiosios bulvės | |
1 skardinių skardinės | konservuotų pupelių
konservuotų pupelių (400 g (sviestinių)) | |
1 skardinių skardinės | raudonųjų pupelių
raudonųjų pupelių (400 g) | |
1 pakelių pakelio | pomidorų tyrės
pomidorų tyrės (500 g) | |
3 stiklinių stiklinės | vištienos sultinio vištienos sultinio |
Patiekimui:
avokadų avokado | ||
grietinės
grietinės (riebios) | ||
moliūgų sėklų moliūgų sėklų | ||
petražolių petražolių | ||
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų (juodųjų) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKiaulienos troškinys su moliūgais ir batatais
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite kapotus svogūnus, mažais kubeliais supjaustytas morkas ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes.
Suberkite kapotus česnakus. Pakepinkite dar minutę, kol suminkštės. Tuomet suberkite prieskonius: druską, pipirus, česnako miltelius, rūkytą papriką, kuminą, kalendrą ir kajeno papriką. Maišydami pakaitinkite dar minutę, kol prieskoniai paskleis savo aromatą.
Sudėkite į puodą maltą kiaulieną. Maišydami kepinkite apie 4-5 minutes, kol mėsa taps biri ir pabals. Pagardinkite dar žiupsniu druskos ir pipirų.
Suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytą moliūgą, bulves ir saldžiąsias bulves, pupeles. Supilkite pomidorų tyrę ir sultinį. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 30 minučių, kartais pamaišydami, kol daržovės bus išvirę, minkštos.
Uždengtame puode prieš patiekiant leiskite troškiniui pastovėti apie 20-30 minučių.
Patiekite su riekelėmis pjaustytu avokadu, šaukštu riebios grietinės, skrudintomis moliūgų sėklomis ir šviežiomis petražolėmis. Apiberkite troškinį dar žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
- - -
Ruduo yra tiesiog sukurtas tokiems patiekalams - jaukiems, sotiems, sušildantiems iki pirštų galiukų! Kviečiame paprastą, galbūt net vaikystę primenantį kiaulienos troškinį atrasti iš naujo.
Pagardinkite troškinį pikantiškesniais prieskoniais (rūkyta paprika, kuminu, kalendra, mažu žiupsniu kajeno paprikos), patiekite su šaukštu riebios grietinės, riekelėmis pjaustytais avokadais ir skrudintomis moliūgų sėklomis. Šie priedai ne tik dailiai papuoš į stalą tiekiamus troškinio dubenėlius, bet ir puikiai papildys klasikinius, prisiminimų pilnus troškinio skonius.