Kiaulienos troškinys su alumi, šviežiomis bulvytėmis, morkomis, raugintais kopūstais

Kiaulienos troškinys su alumi, šviežiomis bulvytėmis, morkomis, raugintais kopūstais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:30 val.

Ingridientai

6 porcijos
  • REIKĖS:

    • 100   karštai rūkytos kiaulienos šoninės
    •   druskos
    • 500   kiaulienos kumpio
    • 1,5   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    • 1   svogūno
    • 2   česnako
    • 500   raugintų kopūstų
    • 1   kmynų
    • 2   lauro lapų
    • 2   rudojo cukraus
    • 500   alaus
    • 0,5   druskos
    • 1   rūkytos paprikos
    • 400   - 500   bulvių
    • 3   morkų
    • 250   vandens

Paruošimas

  1. Troškintuvą įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite šoninės gabalėlius. Kepinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol išskirs riebalus. Tuomet sudėkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytą kiaulienos kumpį, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite iš visų pusių po kelias minutes, kol parus. Išimkite iš troškintuvo, sudėkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.

  2. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles. Maišydami pakepinkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės.

  3. Sudėkite raugintus kopūstus, suberkite kmynus, lauro lapelius ir rudąjį cukrų. Gerai išmaišykite. Supilkite alų, sugrąžinkite į troškintuvą kiaulienos gabalėlius. Pagardinkite druska, pipirais ir rūkyta paprika, ir dar kartą permaišykite.

  4. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite dangčiu ir virkite apie 30 minučių.

  5. Bulves supjaustykite kubeliais (jei jos mažos, galite palikti nepjaustytas ar perpjauti tik perpus), morkas - griežinėliais. Su pusvalandžio virimo sudėkite į troškintuvą. Jei trūksta skysčio, įpilkite stiklinę vandens ar sultinio. Išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite dar 40-45 minutes, kol kiauliena bus minkšta, visos daržovės - taip pat.

  6. Patiekite su grietine ir petražolėmis.

  7. -

    Jaukus, naminis, šildantis maistas. Anglakalbėse šalyse tokie valgiai labai taikliai yra vadinami „comfort food“, tačiau šįkart skonių derinys turbūt išduoda, kad šiuo receptu skoniais keliaujame į kur kas artimesnius kraštus - į kone kaimyninę Vokietiją, kur mėsa, bulvės, rauginti kopūstai ir alus yra neatsiejama tradicinės virtuvės dalis.

    Troškinys sotus, aromatingas ir labai skanus. Aluje troškinta kiauliena yra minkšta ir sultinga, tačiau dėl paties alkoholio nerimauti tikrai nereikėtų - virdamas jis nugaruoja.

    Jei mėgstate tirštesnius troškinius, kai mėsa ir daržovės apsivelia kremiškos tekstūros padažu, sultinį galite sutirštinti: virimo pabaigoje į atskirą dubenėlį nusemkite keturis ar penkis šaukštus sultinio ir sumaišykite jį su šaukštu miltų. Tuomet supilkite atgal į puodą ir maišydami pakaitinkite, kol sutirštės.

    Skaniausia troškinį patiekti su dosniu šaukštu riebios grietinės, galite papuošti šakele šviežių petražolių.

    Visi skoniai tarpusavyje dera labai harmoningai ir gardžiai, todėl jei tik mėgstate sočią, ūkišką virtuvę - nedvejodami išmėginkite!