Kiaulienos kepsnys „Tomahawk“ su česnakiniu sviestu ir degintų daržovių salsa

Vylius Blauzdavičius
Vylius Blauzdavičius
Kiaulienos kepsnys „Tomahawk“ su česnakiniu sviestu ir degintų daržovių salsa image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 1   kg kiaulienos nugarinės marinuotos su kaulu „Tomahawk“
    • 100   g sviesto
    • 3   skiltelių česnako
    • 1   cukinijos
    • 1   baklažano
    • 1   saldžiosios paprikos
    • 3   pomidorų
    •   petražolių
    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

  1. Ant grilio grotelių arba tiesiai įkaitusių anglių dėkite pomidorus, papriką, cukiniją, baklažaną ir česnako skilteles. Vartydami kepkite, kol suminkštės ir apskrus.

  2. Susmulkinkite česnako skiltelę ir išmaišykite su kambario temperatūros sviestu.

  3. „Tomahawk“ kepkite netiesioginėje 180 laipsnių temperatūroje po 10 minučių iš abiejų pusių. Likus 3 minutėms iki antros pusės kepimo pabaigos, gausiai aptepkite česnakiniu sviestu.

  4. Iškeptas daržoves smulkiai sukapokite, dėkite į dubenį. Išspauskite kepto česnako. Berkite smulkiai pjaustytų petražolių lapelių, pipirų ir druskos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.

  5. Kepsnius patiekite su daržovių salsa.