Taip gyventi verta!
Kiaulienos kepsnys „Tomahawk“ su česnakiniu sviestu ir degintų daržovių salsa

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Vylius Blauzdavičius
Vylius Blauzdavičius
Šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius: gardžius grilio patiekalus galime iškepti ir savo namuose

Jums reikės:

Reikės:

1 kg kg kiaulienos nugarinės kiaulienos nugarinės
(marinuotos su kaulu „Tomahawk“)
100 g g sviesto sviesto
3 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 cukinijų cukinijos
1 baklažanų baklažano
1 saldžiosiųjų paprikų saldžiosios paprikos
3 pomidorų pomidoro
petražolių petražolių
3 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
druskos druskos
pipirų pipirų

Kiaulienos kepsnys „Tomahawk“ su česnakiniu sviestu ir degintų daržovių salsa

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

20 min
(5)

Gaminimas

  1. Ant grilio grotelių arba tiesiai įkaitusių anglių dėkite pomidorus, papriką, cukiniją, baklažaną ir česnako skilteles. Vartydami kepkite, kol suminkštės ir apskrus.
  2. Susmulkinkite česnako skiltelę ir išmaišykite su kambario temperatūros sviestu.
  3. „Tomahawk“ kepkite netiesioginėje 180 laipsnių temperatūroje po 10 minučių iš abiejų pusių. Likus 3 minutėms iki antros pusės kepimo pabaigos, gausiai aptepkite česnakiniu sviestu.
  4. Iškeptas daržoves smulkiai sukapokite, dėkite į dubenį. Išspauskite kepto česnako. Berkite smulkiai pjaustytų petražolių lapelių, pipirų ir druskos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.
  5. Kepsnius patiekite su daržovių salsa.