Keturių sūrių pica

Keturių sūrių pica image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:10 val.

Ingridientai

4 porcijos
    • 300   g kvietinių miltų
    • 5   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 20   g mielių
    • 250   g pomidorų tyrės
    • 80   g parmezano sūrio
    • 2   pakelių mocarelos sūrio po 125 g
    • 100   g ementalio sūrio tarkuoto
    • 100   g ožkų sūrio
    • 100   g žaliųjų alyvuogių „Baresa“
    • 1   vnt. svogūno
    • 1   skiltelės česnako
    •   druskos
    •   pipirų
    •   cukraus
    •   raudonėlių

Paruošimas

    Miltus, 0,25 arbatinio šaukštelio druskos ir 4 šaukštus aliejaus sumaišykite dideliame inde.

    Mieles sutrupinkite į 150 ml šilto vandens ir išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į miltus ir masę tolygiai išminkykite.

    Tešlą uždenkite ir maždaug valandai palikite šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padidės dvigubai.

    Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite ir sukapokite.

    Lengvai apkepkite likusiame aliejuje.

    Užpilkite pomidorų, įberkite raudonėlių, druskos, pipirų, cukraus ir pavirinkite ant mažos ugnies 5-7 minutes. Kartais pamaišykite.

    Nulupkite parmezano sūrio žievę ir jį sutarkuokite.

    Mocarelą nuvarvinkite ir supjaustykite griežinėliais.

    Alyvuoges nuvarvinkite ir supjaustykite puselėmis.

    Dar kartą išminkykite tešlą, padalinkite į keturias dalis ir iš jų iškočiokite apskritas arba ovalias picas. Paviršių, ant kurio kočiosite, pabarstykite trupučiu miltų. Picas sudėkite į kepamuoju popieriumi išklotas kepimo skardas.

    Ant picos pagrindo plonai užtepkite pomidorų padažo ir uždėkite parmezano, mocarelos bei ementalio.

    Iš ožkų sūrio dviem arbatos šaukšteliais suformuokite rutuliukus ir išdėliokite juos ant picos, picą pabarstykite alyvuogėmis.

    Skardas vieną po kitos kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 225°C apytikriai 15 minučių, kol picos apskrus.

Maistingumas

Kilokalorijos 920
Baltymai (g) 39
Angliavandeniai (g) 65
Riebalai (g) 51