Keptų burokėlių salotos su kriaušėmis ir mėlynojo pelėsio sūriu

Keptų burokėlių salotos su kriaušėmis ir mėlynojo pelėsio sūriu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Burokėliams:

    • 500   g virtų burokėlių
    • 4   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukštelio česnako miltelių
    • 1   šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
    • 1   šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Padažui:

    • 4   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 0,5   citrinų sulčių
    • 1   šaukštelio garstyčių
    •   prieskoninių žolelių
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Salotoms:

    • 100   g špinatų
    • 2   vnt. kriaušių
    •   moliūgų sėklų
    • 100   g mėlynojo pelėsio sūrio

Paruošimas

  1. Paruoškite keptus burokėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Virtus burokėlius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Suberkite vienu sluoksniu ant kepimo skardos.

  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.

  4. Paruoškite padažą. Visus ingredientus supilkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite ir suplakite iki visiškai vientisos konsistencijos.

  5. Paruoškite salotas. Kriaušes supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje iki traškumo, kol ims spragsėti.

  6. Į lėkštes paskirstykite špinatus, ant jų dėkite šiltus keptus burokėlius, kriaušes. Apšlakstykite padažu, apiberkite kepintomis moliūgų sėklomis ir trupintu mėlynojo pelėsio sūriu.

  7. Patiekite iš karto.

  8. Tai salotos, kurios patiks saldesnių skonių mėgėjams - tiek kepti burokėliai, tiek kriaušės yra saldūs, tuo tarpu padažas bei mėlynojo pelėsio sūris suteikia pikantiškumo. Tarp ingredientų eilučių nepraleiskite moliūgų sėklų ir būtinai jas paskrudinkite. Sėklos praturtina salotas tiek maistingumu, tiek skoniu, be to, „šis tas traškaus“ galėtų būti daugelio puikių salotų paslaptis.

    Špinatus galite keisti ir kitomis mėgstamomis salotomis, o burokėlius galite kepti ir žalius, tik kepimas tuomet užtruks gerokai ilgiau. Skaniausia bus, jei kepsite juos prieš pat patiekiant salotas ir patieksite, kol burokėliai dar bus šilti.