Taip gyventi verta!
Keptų burokėlių salotos su kriaušėmis ir mėlynojo pelėsio sūriu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Burokėliams:

500 g g burokėlių burokėlio
(virtų)
4 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 šaukštelių šaukštelio česnako miltelių česnako miltelių
1 šaukštelių šaukštelio prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(džiovintų)
1 šaukštelių šaukštelio saldžiosiųjų paprikų saldžiosios paprikos
(maltų)
druskos druskos
šviežiai grūstų pipirų šviežiai grūstų pipirų

Padažui:

4 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
0,5 citrinų sulčių citrinos sulčių
1 šaukštelių šaukštelio garstyčių garstyčių
prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
druskos druskos
šviežiai grūstų pipirų šviežiai grūstų pipirų

Salotoms:

100 g g špinatų špinatų
2 kriaušių kriaušės
moliūgų sėklų moliūgų sėklų
100 g g mėlynojo pelėsio sūrio mėlynojo pelėsio sūrio

Keptų burokėlių salotos su kriaušėmis ir mėlynojo pelėsio sūriu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

30 min
(3)

Gaminimas

  1. Paruoškite keptus burokėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Virtus burokėlius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Suberkite vienu sluoksniu ant kepimo skardos.
  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Paruoškite padažą. Visus ingredientus supilkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite ir suplakite iki visiškai vientisos konsistencijos.
  5. Paruoškite salotas. Kriaušes supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje iki traškumo, kol ims spragsėti.
  6. Į lėkštes paskirstykite špinatus, ant jų dėkite šiltus keptus burokėlius, kriaušes. Apšlakstykite padažu, apiberkite kepintomis moliūgų sėklomis ir trupintu mėlynojo pelėsio sūriu.
  7. Patiekite iš karto.

Tai salotos, kurios patiks saldesnių skonių mėgėjams - tiek kepti burokėliai, tiek kriaušės yra saldūs, tuo tarpu padažas bei mėlynojo pelėsio sūris suteikia pikantiškumo. Tarp ingredientų eilučių nepraleiskite moliūgų sėklų ir būtinai jas paskrudinkite. Sėklos praturtina salotas tiek maistingumu, tiek skoniu, be to, „šis tas traškaus“ galėtų būti daugelio puikių salotų paslaptis.

Špinatus galite keisti ir kitomis mėgstamomis salotomis, o burokėlius galite kepti ir žalius, tik kepimas tuomet užtruks gerokai ilgiau. Skaniausia bus, jei kepsite juos prieš pat patiekiant salotas ir patieksite, kol burokėliai dar bus šilti.