Taip gyventi verta!
Keptų burokėlių salotos su avinžirniais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

1 burokėlių burokėlio
1 saldžiosios bulvės saldžiosios bulvės
1 morkų morkos
340 g g konservuotų avinžirnių konservuotų avinžirnių
60 ml ml alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 šaukštų šaukšto prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(džiovintų prieskoninių (rozmarinų, čiobrelių, bazilikų))
1 šaukštelių šaukštelio česnako miltelių česnako miltelių
1 šaukštelių šaukštelio paprikų paprikos
(rūkytos)
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g g špinatų špinatų
fetos sūrio fetos sūrio
1 saujų saujos moliūgų sėklų moliūgų sėklų

Padažui:

4 šaukštų šaukšto aliejaus aliejaus
(moliūgų sėklų)
1 citrinų sulčių citrinos sulčių
(žaliosios)
1 šaukštų šaukšto baltojo vyno acto baltojo vyno acto
2 šaukštų šaukšto Klevų sirupo Klevų sirupo
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
(tarkuoto)
raudonėlių raudonėlio
((šviežių arba džiovintų) )
čiobrelių čiobrelių
((šviežių arba džiovintų) )

Keptų burokėlių salotos su avinžirniais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

45 min
(94)

Gaminimas

Sočios, šiltos ir daržovių gausios salotos - tobulas pasirinkimas šaltuoju metų laiku. Keptos daržovės puikiai dera tarpusavyje, avinžirniai salotoms suteikia traškumo, špinatai gaivumo, o fetos sūris - malonaus sūrumo. Nepamirškite ir moliūgų sėklų, paskrudintų tiesiog sausoje keptuvėje, kurios yra skanus, traškus salotų akcentas. Padažu salotas apšlakstykite tik prieš pat patiekiant.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
2. Burokėlį, saldžiąją bulvę ir morkas nulupkite. Morkas supjaustykite riekelėmis, saldžiąsias bulves - vidutinio dydžio kubeliais, burokėlius - šiek tiek mažesniais kubeliais (kad pavyktų iškepti vienu metu). Morkas ir saldžiąsias bulves suberkite į vieną dubenį, burokėlius - į kitą.
3. Į trečią dubenį suberkite gerai nusausintus avinžirnius.
4. Atskirame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, prieskonines žoleles ir kitus prieskonius. Paskirstykite šį mišinį avinžirniams, burokėliams, morkoms su saldžiosiomis bulvėmis. Tiek daržoves, tiek avinžirnius išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasidengtų prieskonių mišiniu.
5. Į kepimo skardą tolygiai vienu sluoksniu suberkite daržoves, šalia - avinžirnius.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol avinžirniai bus apskrudę iki traškumo, o daržovės - minkštos.
7. Kol daržovės kepa, paruoškite padažą. Jam iki vientisos tekstūros sandariai uždarytame stiklainėlyje suplakite visus ingredientus.
8. Į lėkštes paskirstykite špinatus. Ant viršaus suberkite keptas daržoves bei avinžirnius. Apšlakstykite padažu. Užberkite trupinto fetos sūrio ir sausoje keptuvėje paskrudintų moliūgų sėklų.