Keptų burokėlių salotos su avinžirniais

Keptų burokėlių salotos su avinžirniais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 1   burokėlio
    • 1   saldžiosios bulvės
    • 1   morkos
    • 340   g konservuotų avinžirnių
    • 60   ml alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukšto prieskoninių žolelių džiovintų prieskoninių (rozmarinų, čiobrelių, bazilikų)
    • 1   šaukštelio česnako miltelių
    • 1   šaukštelio paprikos rūkytos
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    • 100   g špinatų
    •   fetos sūrio
    • 1   saujos moliūgų sėklų
  • Padažui:

    • 4   šaukštų aliejaus moliūgų sėklų
    • 1   citrinos sulčių žaliosios
    • 1   šaukšto baltojo vyno acto
    • 2   šaukštų klevų sirupo
    • 1   skiltelės česnako tarkuoto
    •   raudonėlių (šviežių arba džiovintų)
    •   čiobrelių (šviežių arba džiovintų)

Paruošimas

    Sočios, šiltos ir daržovių gausios salotos - tobulas pasirinkimas šaltuoju metų laiku. Keptos daržovės puikiai dera tarpusavyje, avinžirniai salotoms suteikia traškumo, špinatai gaivumo, o fetos sūris - malonaus sūrumo. Nepamirškite ir moliūgų sėklų, paskrudintų tiesiog sausoje keptuvėje, kurios yra skanus, traškus salotų akcentas. Padažu salotas apšlakstykite tik prieš pat patiekiant.

    1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.2. Burokėlį, saldžiąją bulvę ir morkas nulupkite. Morkas supjaustykite riekelėmis, saldžiąsias bulves - vidutinio dydžio kubeliais, burokėlius - šiek tiek mažesniais kubeliais (kad pavyktų iškepti vienu metu). Morkas ir saldžiąsias bulves suberkite į vieną dubenį, burokėlius - į kitą.3. Į trečią dubenį suberkite gerai nusausintus avinžirnius.4. Atskirame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, prieskonines žoleles ir kitus prieskonius. Paskirstykite šį mišinį avinžirniams, burokėliams, morkoms su saldžiosiomis bulvėmis. Tiek daržoves, tiek avinžirnius išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasidengtų prieskonių mišiniu.5. Į kepimo skardą tolygiai vienu sluoksniu suberkite daržoves, šalia - avinžirnius.6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol avinžirniai bus apskrudę iki traškumo, o daržovės - minkštos.7. Kol daržovės kepa, paruoškite padažą. Jam iki vientisos tekstūros sandariai uždarytame stiklainėlyje suplakite visus ingredientus.8. Į lėkštes paskirstykite špinatus. Ant viršaus suberkite keptas daržoves bei avinžirnius. Apšlakstykite padažu. Užberkite trupinto fetos sūrio ir sausoje keptuvėje paskrudintų moliūgų sėklų.