Taip gyventi verta!
▶▶ Keptas viščiukas

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

1 vištos vištos
(apie 1,5 kg)
2 citrinų citrinos
4 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 šaukštų šaukšto rozmarino rozmarino
1 šaukštų šaukšto čiobrelių čiobrelių
3 šaukštų šaukšto sviesto sviesto
citrinos žievelės citrinos žievelės
svogūnų svogūno
(nedidelio)
druskos druskos
pipirų pipirų
juodųjų pipirų juodųjų pipirų

▶▶ Keptas viščiukas

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

2:00 h
(1)

Gaminimas

Įkaitiname orkaitę iki 220 °C.

Viščiuką nusausiname ir padedame ant kepimo skardos.

Į dubenėlį dedame sviestą, įtarkuojame citrinų žievelę, įspaudžiame česnaką. Suberiame smulkintus čiobrelius ir rozmarinus, įberiame druskos, pipirų. Viską gerai išmaišome.

Į viščiuko vidų įdedame keletą citrinos griežinėlių, ketvirčiais supjaustytą svogūną ir rozmarino šakelę. Virvele surišame viščiuko kojas. Paruoštu marinatu ištepame viščiuką ir lengvai apibarstome malta paprika. Kepame valandą. Jeigu odelė ima degti, uždengiame folija. Išsiskyrusias sultis porą kartų užpilame ant kepsnio - taip jis bus sultingesnis ir odelė neperkeps.

Išėmę iš orkaitės, viščiuką uždengiame folija ir paliekame pastovėti 15 minučių.

-

LIDL savaitės pasiūlymai čia...