Keptas viščiukas

Keptas viščiukas

SudėtingumasVidutinis
Gaminimas2:00 h

Paruošimas

    Įkaitiname orkaitę iki 220 °C.

    Viščiuką nusausiname ir padedame ant kepimo skardos.

    Į dubenėlį dedame sviestą, įtarkuojame citrinų žievelę, įspaudžiame česnaką. Suberiame smulkintus čiobrelius ir rozmarinus, įberiame druskos, pipirų. Viską gerai išmaišome.

    Į viščiuko vidų įdedame keletą citrinos griežinėlių, ketvirčiais supjaustytą svogūną ir rozmarino šakelę. Virvele surišame viščiuko kojas. Paruoštu marinatu ištepame viščiuką ir lengvai apibarstome malta paprika. Kepame valandą. Jeigu odelė ima degti, uždengiame folija. Išsiskyrusias sultis porą kartų užpilame ant kepsnio - taip jis bus sultingesnis ir odelė neperkeps.

    Išėmę iš orkaitės, viščiuką uždengiame folija ir paliekame pastovėti 15 minučių.