
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
1 | vištos
vištos (apie 1,5 kg) | |
2 | citrinų citrinos | |
4 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
1 šaukštų šaukšto | rozmarino rozmarino | |
1 šaukštų šaukšto | čiobrelių čiobrelių | |
3 šaukštų šaukšto | sviesto sviesto | |
citrinos žievelės citrinos žievelės | ||
svogūnų
svogūno (nedidelio) | ||
druskos druskos | ||
pipirų pipirų | ||
juodųjų pipirų juodųjų pipirų |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping list▶▶ Keptas viščiukas
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 220 °C.
Viščiuką nusausiname ir padedame ant kepimo skardos.
Į dubenėlį dedame sviestą, įtarkuojame citrinų žievelę, įspaudžiame česnaką. Suberiame smulkintus čiobrelius ir rozmarinus, įberiame druskos, pipirų. Viską gerai išmaišome.
Į viščiuko vidų įdedame keletą citrinos griežinėlių, ketvirčiais supjaustytą svogūną ir rozmarino šakelę. Virvele surišame viščiuko kojas. Paruoštu marinatu ištepame viščiuką ir lengvai apibarstome malta paprika. Kepame valandą. Jeigu odelė ima degti, uždengiame folija. Išsiskyrusias sultis porą kartų užpilame ant kepsnio - taip jis bus sultingesnis ir odelė neperkeps.
Išėmę iš orkaitės, viščiuką uždengiame folija ir paliekame pastovėti 15 minučių.
-
LIDL savaitės pasiūlymai čia...