Keptas vilkešeris su agurkų ir alyvuogių salotomis

Keptas vilkešeris su agurkų ir alyvuogių salotomis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

4 porcijos
    • 2   - 3   šakelių bazilikų
    •   alyvuogių aliejaus
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų
    • 2   vnt. vilkešerių
    • 1   vnt. citrinos
    • 1   ryšulėlio prieskoninių žolelių
    • 4   skiltelių česnako
    • 400   g agurkų
    • 150   g alyvuogių
    • 1   šaukštelio garstyčių
    •   citrinų sulčių
    • 50   g sviesto

Paruošimas

    1. Žuvį apibarstykite druska ir pipirais.

    2. Įdarykite žolelemis, česnakais ir citrinos griežineliais. Taip pat įdekite po gabalėlį sviesto.

    3. Sudėkite į kepimo formą ir apšlakstykite aliejumi.

    4. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

    5. Tuo metu paruoškite salotas: supjaustykite agurkus.

    6. Sudėkite alyvuoges (be kauliukų).

    7. Įmaišykite garstyčias, citrinų sultis ir bazilikus.

    8. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir pipirų.Patiekite prie žuvies.