1. Žuvį apibarstykite druska ir pipirais.
Keptas vilkešeris su agurkų ir alyvuogių salotomis
Ingridientai
4
porcijos
-
- 2 - 3 šakelių bazilikų
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- juodųjų pipirų
- 2 vnt. vilkešerių
- 1 vnt. citrinos
- 1 ryšulėlio prieskoninių žolelių
- 4 skiltelių česnako
- 400 g agurkų
- 150 g alyvuogių
- 1 šaukštelio garstyčių
- citrinų sulčių
- 50 g sviesto
Paruošimas
2. Įdarykite žolelemis, česnakais ir citrinos griežineliais. Taip pat įdekite po gabalėlį sviesto.
3. Sudėkite į kepimo formą ir apšlakstykite aliejumi.
4. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
5. Tuo metu paruoškite salotas: supjaustykite agurkus.
6. Sudėkite alyvuoges (be kauliukų).
7. Įmaišykite garstyčias, citrinų sultis ir bazilikus.
8. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir pipirų.Patiekite prie žuvies.