Keptas karpis su šparaginėmis pupelėmis

Keptas karpis su šparaginėmis pupelėmis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 1   vnt. karpio
    • 3   vnt. citrinų
    • 300   g šparaginių pupelių
    •   druskos
    •   pipirų
    • 60   g sviesto
    •   alyvuogių aliejaus

Paruošimas

  1. Nuplauname karpį. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Apšlakstome karpį alyvuogių aliejumi, įtriname pipirais ir kepame 20-25 minutes. Ant iškepusios žuvies dedame gabalėlį sviesto ir pabarstome druskos.

  2. Šparagines pupeles paverdame vandenyje ar garuose, kol suminkštės. Į paruoštas pupeles įdedame šiek tiek sviesto, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.

  3. Viską patiekę, žuvį apšlakstome citrinų sultimis.