Sumaišome sviestą, 2 trintas česnako skilteles, smulkintus rozmarinus, džiovintą čiobrelį, druską ir pipirus.
Keptas karpis su citrina, žolelėmis ir česnakiniu sviestu
Ingridientai
4
porcijos
-
- 1 vnt. išdarinėto karpio
- 1 šaukšto sviesto
- 5 skiltelių česnako
- 2 šakelių rozmarino
- 0,5 šaukštelių čiobrelių
- druskos
- juodųjų pipirų
- 1 vnt. citrinos
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 200 g šaldytų gruzdintų bulvyčių
- 1 vnt. cukinijos
- 10 vnt. vyšninių pomidorų
- 50 g sultenių
Paruošimas
Paruoštu sviestu ištepame karpio vidų, pridedame citrinos griežinėlių ir šviežių rozmarinų šakelių.
Pašlakstome žuvį alyvuogių aliejumi ir druska.
Į kepimo skardą dedame likusias česnako skilteles, citrinos griežinėlius. Ant jų dedame žuvį.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
Vėl padidiname temperatūrą iki 200 laipsnių, prie karpio sudedame bulvytes. Kepame 10 minučių.
Patiekiame žuvį su keptomis bulvių skiltelėmis, citrinos ketvirčiais, juostelėmis pjaustyta cukinija, vyšniniais pomidorais, sultenėmis ir šviežiais rozmarinais.