Keptas fazanas su bulvėmis

Keptas fazanas su bulvėmis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 1 val.
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

3 porcijos
    • 1   vnt. fazano
    • 0,5   vnt. citrinų „LIDL turgelio“
    •   druskos „Kania“
    •   pipirų „Kania“
    • 5   skiltelių česnako „LIDL turgelio“
    • 1   šakelės rozmarino „LIDL turgelio“
    • 4   šaukštų aliejaus „primadonna“
    • 100   ml baltojo vyno
    •   mažųjų bulvyčių „LIDL turgelio“
    •   petražolių „LIDL turgelio“

Paruošimas

    1. Fazaną supjaustome dalimis, mėsą nuplauname ir nusausiname. 2. Į dubenį dedame fazano dalis, įspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame česnaką, beriame druskos, pipirų ir rozmarino. Supilame 2 šaukštus aliejaus ir vyną. 3. Viską išmaišome, apdengiame maistine plėvele ir marinuojame valandą. 4. Kai fazanas pamarinuotas, įkaitiname keptuvę be aliejaus, dedame fazano dalis odele žemyn ir kepame po2-3 minutes iš abiejų pusių, kad mėsos išorė apskrustų.5. Bulvytes švariai nuplauname, sumaišome su likusiu aliejumi ir druska. 6. Į kepimo skardą dedame apskrudintas fazano dalis, bulvytes, supilame visą likusį marinatą. 7. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 40 minučių. 8. Patiekiame apibarstę šviežiomis petražolėmis.

    ---

    Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>