1. Fazaną supjaustome dalimis, mėsą nuplauname ir nusausiname. 2. Į dubenį dedame fazano dalis, įspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame česnaką, beriame druskos, pipirų ir rozmarino. Supilame 2 šaukštus aliejaus ir vyną. 3. Viską išmaišome, apdengiame maistine plėvele ir marinuojame valandą. 4. Kai fazanas pamarinuotas, įkaitiname keptuvę be aliejaus, dedame fazano dalis odele žemyn ir kepame po2-3 minutes iš abiejų pusių, kad mėsos išorė apskrustų.5. Bulvytes švariai nuplauname, sumaišome su likusiu aliejumi ir druska. 6. Į kepimo skardą dedame apskrudintas fazano dalis, bulvytes, supilame visą likusį marinatą. 7. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 40 minučių. 8. Patiekiame apibarstę šviežiomis petražolėmis.
Keptas fazanas su bulvėmis
Ingridientai
3
porcijos
-
- 1 vnt. fazano
- 0,5 vnt. citrinų „LIDL turgelio“
- druskos „Kania“
- pipirų „Kania“
- 5 skiltelių česnako „LIDL turgelio“
- 1 šakelės rozmarino „LIDL turgelio“
- 4 šaukštų aliejaus „primadonna“
- 100 ml baltojo vyno
- mažųjų bulvyčių „LIDL turgelio“
- petražolių „LIDL turgelio“
Paruošimas
---
Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>