Keptas camembert sūris su medumi

Keptas camembert sūris  su medumi image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 25 min

Ingridientai

3 porcijos
  • Reikės:

    • 250   g sūrio „camembert“
    • 2   šaukštų medaus
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   skiltelės česnako
    • 1   saujos kedrinių pinijų riešutų
    •   rozmarino
    •   druskos
    •   prancūziškų batonų

Paruošimas

    1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

    2. Sūrį išimkite iš dėžutės, jos neišmeskite, kepsime joje.

    3. Sūrio paviršių įpjaukite peiliu padarydami groteles.

    4. Dėkite smulkintą česnaką, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, medumi, užbarstykite riešutus.

    5. Apklokite žalumynais ir padruskinkinte.

    6. Patalpinkite atgal į dėžutę. Galima ir vynioti į foliją.

    7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

    8. Iškeptą sūrį atsargiai perkelkite į lėkštę, gražiai įpjaukite, kad sūris šiek tiek ištekėtų.

    9. Patiekite iš karto. Išsilydžiusį karštą sūrį kabinkite batono riekele.

    -

    Be galo gardus, tirpstantis burnoje, greitai ir lengvai paruošiamas sūrio užkandis. Keptas kamemberto sūris puikiai tiks visiems metų laikams - šiltuoju sezonu jį galite kepti grilyje.

    Mūsų siūlomas klasiškas ir saldenis variantas - su medumi. Kitas, labiau gurmaniškas - su kumpiu. Šis patiks ir tiems, kurie, patiekus užkandžių lėkštę, pirmiausia griebia kumpį. Saujelė pinijų riešutų - lyg vyšnia ant torto.

    Skanaukite su šviežia ar truputį apkepta orkaitėje bagete, duonos lazdelėmis, krekeriais.

    Recepto autorė - maisto ekspertė, tinklaraščio „Dervynas“ autorė Urtė Mikelevičiūtė.