
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
250 g g | sūrio „Camembert“ sūrio „Camembert“ | ||
2 šaukštų šaukšto | medaus medaus | ||
2 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
1 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
1 saujų saujos | kedrinių pinijų riešutų kedrinių pinijų riešutų | ||
rozmarino
rozmarino (šviežio ir/arba čiobrelių) | |||
druskos druskos | |||
prancūziškų batonų prancūziško batono |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKeptas camembert sūris su medumi
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sūrį išimkite iš dėžutės, jos neišmeskite, kepsime joje.
3. Sūrio paviršių įpjaukite peiliu padarydami groteles.
4. Dėkite smulkintą česnaką, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, medumi, užbarstykite riešutus.
5. Apklokite žalumynais ir padruskinkinte.
6. Patalpinkite atgal į dėžutę. Galima ir vynioti į foliją.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
8. Iškeptą sūrį atsargiai perkelkite į lėkštę, gražiai įpjaukite, kad sūris šiek tiek ištekėtų.
9. Patiekite iš karto. Išsilydžiusį karštą sūrį kabinkite batono riekele.
-
Be galo gardus, tirpstantis burnoje, greitai ir lengvai paruošiamas sūrio užkandis. Keptas kamemberto sūris puikiai tiks visiems metų laikams - šiltuoju sezonu jį galite kepti grilyje.
Mūsų siūlomas klasiškas ir saldenis variantas - su medumi. Kitas, labiau gurmaniškas - su kumpiu. Šis patiks ir tiems, kurie, patiekus užkandžių lėkštę, pirmiausia griebia kumpį. Saujelė pinijų riešutų - lyg vyšnia ant torto.
Skanaukite su šviežia ar truputį apkepta orkaitėje bagete, duonos lazdelėmis, krekeriais.
-
Recepto autorė - maisto ekspertė, tinklaraščio „Dervynas“ autorė Urtė Mikelevičiūtė.