
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
250 g g | sūrio „Camembert“ sūrio „Camembert“ | ||
4 - 5 vnt. vnt. | kumpio
kumpio (4-5 juostelių plonai pjaustyto) | ||
2 šaukštų šaukšto | pesto padažo pesto padažo | ||
1 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
1 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
1 saujų saujos | kedrinių pinijų riešutų kedrinių pinijų riešutų | ||
rozmarino
rozmarino (šviežio ir/arba čiobrelių) | |||
prancūziškų batonų prancūziško batono |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKeptas camembert sūris apvyniotas kumpiu
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Kepimo skardą
išklokite kepimo popieriumi.
2. Sūrio paviršių įpjaukite peiliu padarydami groteles.
3. Sūrį iš visų apvyniokite kumpio juostelėmis. Patogiausia, jei pirmiausia juosteles skersai susidėsite ant stalo ir paskui ant viršaus padėsite sūrį. Beliks jį tik apjuosti kumpiu.
4. Ant viršaus dėkite smulkintą česnaką, tepkite pesto padažą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užbarstykite riešutus.
5. Apklokite žalumynais.
6. Jį dėkite į tą pačią pakuotę arba suvyniokite į foliją.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
8. Iškeptą sūrį atsargiai perkelkite į lėkštę, gražiai įpjaukite, kad sūris šiek tiek ištekėtų.
9. Patiekite iš karto. Įšsilydžiusį karštą sūrį kabinkite batono riekele.
-
Skaniausias, kol šiltas ir minkštas.
Jei norite, kad tai taptų jūsų pikniko užkandžiu, galite naudoti vienkartinį grilių ir sūrį kepti folijoje. Kepimo laikas toks pat.
Improvizuokite keisdami pagardus, bandydami su uogomis ar vaisiais, skirtingais padažais.
-
Recepto autorė - maisto ekspertė, tinklaraščio „Dervynas“ autorė Urtė Mikelevičiūtė.