Taip gyventi verta!
Keptas camembert sūris  apvyniotas kumpiu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

250 g g sūrio „Camembert“ sūrio „Camembert“
4 - 5 vnt. vnt. kumpio kumpio
(4-5 juostelių plonai pjaustyto)
2 šaukštų šaukšto pesto padažo pesto padažo
1 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 saujų saujos kedrinių pinijų riešutų kedrinių pinijų riešutų
rozmarino rozmarino
(šviežio ir/arba čiobrelių)
prancūziškų batonų prancūziško batono

Keptas camembert sūris apvyniotas kumpiu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

25 min
(5)

Gaminimas

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Kepimo skardą
išklokite kepimo popieriumi.
2. Sūrio paviršių įpjaukite peiliu padarydami groteles.
3. Sūrį iš visų apvyniokite kumpio juostelėmis. Patogiausia, jei pirmiausia juosteles skersai susidėsite ant stalo ir paskui ant viršaus padėsite sūrį. Beliks jį tik apjuosti kumpiu.
4. Ant viršaus dėkite smulkintą česnaką, tepkite pesto padažą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užbarstykite riešutus.
5. Apklokite žalumynais.
6. Jį dėkite į tą pačią pakuotę arba suvyniokite į foliją.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
8. Iškeptą sūrį atsargiai perkelkite į lėkštę, gražiai įpjaukite, kad sūris šiek tiek ištekėtų.
9. Patiekite iš karto. Įšsilydžiusį karštą sūrį kabinkite batono riekele.

-

Skaniausias, kol šiltas ir minkštas.
Jei norite, kad tai taptų jūsų pikniko užkandžiu, galite naudoti vienkartinį grilių ir sūrį kepti folijoje. Kepimo laikas toks pat.
Improvizuokite keisdami pagardus, bandydami su uogomis ar vaisiais, skirtingais padažais.

-

Recepto autorė - maisto ekspertė, tinklaraščio „Dervynas“ autorė Urtė Mikelevičiūtė.