Kepta skumbrė

Kepta skumbrė image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 2   vnt. skumbrių
    •   druskos
    • 0,5   šaukštelių čiobrelių džiovintų
    • 1   - 2   šakelių čiobrelių
    • 0,5   šaukštelių raudonėlių
    • 250   g vyšninių pomidorų
    • 1   - 2   vnt. citrinų
    • 1   šaukštelio alyvuogių aliejaus

Paruošimas

    Skumbres nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jų paviršiuje peiliu įpjaukite kelis ruoželius. Skumbrių vidų bei išorę pagardinkite druska bei džiovintais raudonėliais ir čiobreliais. Paruoštas skumbres dėkite į kepimo skardą. Šalia sudėkite vyšninius pomidorus, kelias citrinų skilteles bei šviežių čiobrelių skilteles. Viską pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių bei alyvuogių aliejumi. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.

    -

    Prieš kepdami žuvį, įpjaukite jos odą keliose vietose - įpjovimai leidžia lengviau prasiskverbti prieskoniams į žuvies vidų, taip pat ji greičiau ir tolygiau iškepa.

    -