Skumbres nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jų paviršiuje peiliu įpjaukite kelis ruoželius. Skumbrių vidų bei išorę pagardinkite druska bei džiovintais raudonėliais ir čiobreliais. Paruoštas skumbres dėkite į kepimo skardą. Šalia sudėkite vyšninius pomidorus, kelias citrinų skilteles bei šviežių čiobrelių skilteles. Viską pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių bei alyvuogių aliejumi. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
Kepta skumbrė
Ingridientai
2
porcijos
-
- 2 vnt. skumbrių
- druskos
- 0,5 šaukštelių čiobrelių džiovintų
- 1 - 2 šakelių čiobrelių
- 0,5 šaukštelių raudonėlių
- 250 g vyšninių pomidorų
- 1 - 2 vnt. citrinų
- 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
Paruošimas
-
Prieš kepdami žuvį, įpjaukite jos odą keliose vietose - įpjovimai leidžia lengviau prasiskverbti prieskoniams į žuvies vidų, taip pat ji greičiau ir tolygiau iškepa.
-