
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
2 vnt. vnt. | skumbrių skumbrės | ||
druskos druskos | |||
0,5 šaukštelių šaukštelio | čiobrelių
čiobrelių (džiovintų) | ||
1 - 2 šakelių šakelės | čiobrelių čiobrelių | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | raudonėlių raudonėlio | ||
250 g g | vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro | ||
1 - 2 vnt. vnt. | citrinų citrinos | ||
1 šaukštelių šaukštelio | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKepta skumbrė
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Skumbres nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jų paviršiuje peiliu įpjaukite kelis ruoželius. Skumbrių vidų bei išorę pagardinkite druska bei džiovintais raudonėliais ir čiobreliais. Paruoštas skumbres dėkite į kepimo skardą. Šalia sudėkite vyšninius pomidorus, kelias citrinų skilteles bei šviežių čiobrelių skilteles. Viską pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių bei alyvuogių aliejumi. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
-
Prieš kepdami žuvį, įpjaukite jos odą keliose vietose - įpjovimai leidžia lengviau prasiskverbti prieskoniams į žuvies vidų, taip pat ji greičiau ir tolygiau iškepa.
-