
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
0,5 stiklinių stiklinės | grūdų dribsnių grūdų dribsnių | ||
100 g g | morkų
morkos (tarkuotų) | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | imbiero imbiero | ||
125 ml ml | augalinio pieno
augalinio pieno (arba kito pieno) | ||
1 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus
alyvuogių aliejaus (arba kokosų aliejaus) | ||
2 šaukštų šaukšto | razinų razinos | ||
1 vnt. vnt. | kiaušinių kiaušinio | ||
70 g g | riešutų
riešuto (įvairių) | ||
30 g g | sėklų sėklos | ||
2 šaukštų šaukšto | medaus medaus | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | cinamono cinamono | ||
druskos druskos |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKepta avižinė košė
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Nedidelį keraminį kepimo indą patepkite aliejumi. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, prieskonius, druską, tarkuotas morkas ir razinas.
Kitame dubenyje kiaušinius suplakite su pienu.
Riešutus ir sėklas atskirai sumaišykite su medumi ir aliejumi.
Į kepimo indą suberkite avižinių dribsnių mišinį, užpilkite kiaušinių ir pieno plakiniu - paskirstykite šaukštu, kad vienodai apsemtų dribsnius. Ant viršaus pasikirstykite riešutus.
Kepkite 25 minutes. Ragaukite šiltą, galite patiekti su jogurtu.
--------------------------------
Avižiniai dribsniai - puikus baltymų, ląstelienos šaltinis. Juose gausu naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P. Puikiai tinka ir sportuojantiesiems.
Morkos - vienas pagrindinių vitamino A šaltinių, jos naudingos regėjimui. Morkose yra vitaminų C, B1, B2, C, PP, K, B9, mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, cinkas, jodas, kalis ir kt. Ne mažiau naudingos ir termiškai apdorotos morkos.Riešutuose gausu antioksidantų, jie - puikus vitamino E ir baltymų šaltinis, stiprina organizmo imunitetą. Riešutai turi daug kaulus ir nervų sistemą stiprinančio magnio. Juose gausu cinko, labai reikalingo vaikams augti ir žaizdoms gyti. Riešutai suteikia energijos ir jėgų naujai dienai.