Kepsnys su medaus glazura ir spanguolemis

Kepsnys su medaus glazura ir spanguolemis

SudėtingumasVidutinis
Paruošimas40 min
Gaminimas40 min

Paruošimas

    Didžiųjų švenčių stalas neįsivaizduojamas be pagrindinio patiekalo – puošnaus, nekasdienio, ypatingai gardaus! Toks yra ir šis kiaulienos kepsnys. Patiekalas paruošiamas labai paprastai, bet tikrai sukurs aukščiausių balų vertą įspūdį.

    Sultingą orkaitėje keptą kiaulienos nugarinę aptepkite medaus glazūra ir patiekite su saldžiarūgščiu spanguolių padažu. Tai – šventiškas skonių derinys. Papildykite jį mėgstamais garnyrais, pavyzdžiui, orkaitėje keptomis bulvėmis ar šviežių daržovių salotomis.

  1. Paruoškite spanguolių padažą. Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į puodą. Kaitinkite virš didelės ugnies, kol užvirs ir cukrus ištirps. Ugnį sumažinkite iki vidutinės ir virkite, kartais pamaišydami, kol dalis skysčio nugaruos ir padažas sutirštės. Atvėsinkite.
  2. Iškepkite kepsnį. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
  3. Kiaulienos išpjovą nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  4. Visus prieskonius (česnakus, žoleles, paprikas, druską ir pipirus) sumaišykite. Prieskonių mišiniu ištrinkite išpjovą iš visų pusių.
  5. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite prieskoniais ištrintą kepsnį ir apkepkite po porą minučių iš visų pusių virš didelės ugnies, kol išpjova apskrus. Nereikia, kad išpjova iškeptų – reikia tik apskrudinti jos paviršių, kad toliau kepama išpjova išliktų sultinga.
  6. Apkeptą išpjovą perkelkite į kepimo indą.
  7. Į tą pačią keptuvę dėkite visus glazūrai skirtus ingredientus. Pašildykite, kol susijungs į vientisą masę. Supilkite padažą į kepimo indą ant apkeptos išpjovos.
  8. Dėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35-40 minučių, kol vidinė išpjovos temperatūra pasieks 68 °C.
  9. Išimkite iš orkaitės, perkelkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite pailsėti 5-10 minučių. Nepraleiskite šio žingsnio – jis užtikrins, kad išpjova būtų minkšta, sultinga.
  10. Kepimo inde likusį padažą supilkite atgal į keptuvę. Kaitinkite virš didelės ugnies apie 3-4 minutes, kol dalis skysčio nugaruos ir gausite tirštą medaus glazūrą.
  11. Glazūruokite ir patiekite. Pailsėjusį kiaulienos kepsnį išvyniokite iš folijos. Apliekite medaus glazūra ir supjaustykite riekelėmis. Patiekite su orkaitėje keptomis bulvėmis ir spanguolių padažu, ar su kitais mėgstamais garnyrais.