
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
150 g g | sausainių sausainio | ||
80 ml ml | sviesto sviesto | ||
500 ml ml | kefyro kefyro | ||
400 ml ml | plakamosios grietinėlės plakamosios grietinėlės | ||
5 šaukštų šaukšto | cukraus cukraus | ||
4 šaukštelių šaukštelio | želatinos želatinos | ||
1 saujų saujos | šilauogių
šilauogės (arba mėlynių) | ||
2 - 3 šaukštelių šaukštelio | Mėlynių uogienės
Mėlynių uogienės (Keli a.š.) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKefyro tortas
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Išlydykite sviestą vandens vonelėje.
Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Gautą masę dėkite į tortinę, paspauskite pirštais, kad susiformuotų pagrindas ir dėkite į šaldytuvą.
Į puodą supilkite 200 ml grietinėlės ir suberkite cukrų - ant nedidelės kaitros šildykite grietinėlę maišydami ją, kol cukrus ištirps. Palikite atvėsti.
Likusią grietinėlę išplakite.
Į nedidelį kiekį šalto vandens suberkite želatiną ir palikite kelias minutes ją, kad išbrinktų. Vėliau indą su želatina dėkite į puodą su vandeniu ir lėtai maišydami ištirpinkite želatiną.
Į indą supilkite kefyrą, atvėsusią grieHnėlę su cukrumi, taip pat ištirpintą želatiną bei išplaktą grietinėlę. Atsargiai viską išmaišykite.
Padalinkite paruoštą masę perpus - į vieną suberkite dalį šilauogių ir supilkite ją ant paruošto torto pagrindo. Palikite kokioms 10 - 15 minučių lengvai sustingti šaldytuve.
Likusią kefyro bei grieHnėlės masę nudažykite mėlynių uogiene ir supilkite ją ant pirmojo sluoksnio. Paruoštą tortą palikite šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.
Sustingusį tortą galite papuošti šilauogėmis, kitomis mėgstamomis uogomis, mėtų lapeliais.
Receptą paruošė „Cukrinis avinėlis“ (www.cukrinisavinelis.lt) tinklaraščio autorė Berta