Kefyro tortas

Kefyro tortas image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

1 porcija
    • 150   g sausainių
    • 80   ml sviesto
    • 500   ml kefyro
    • 400   ml plakamosios grietinėlės
    • 5   šaukštų cukraus
    • 4   šaukštelių želatinos
    • 1   saujos šilauogės arba mėlynių
    • 2   - 3   šaukštelių mėlynių uogienės Keli a.š.

Paruošimas

    Išlydykite sviestą vandens vonelėje.

    Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Gautą masę dėkite į tortinę, paspauskite pirštais, kad susiformuotų pagrindas ir dėkite į šaldytuvą.

    Į puodą supilkite 200 ml grietinėlės ir suberkite cukrų - ant nedidelės kaitros šildykite grietinėlę maišydami ją, kol cukrus ištirps. Palikite atvėsti.

    Likusią grietinėlę išplakite.

    Į nedidelį kiekį šalto vandens suberkite želatiną ir palikite kelias minutes ją, kad išbrinktų. Vėliau indą su želatina dėkite į puodą su vandeniu ir lėtai maišydami ištirpinkite želatiną.

    Į indą supilkite kefyrą, atvėsusią grieHnėlę su cukrumi, taip pat ištirpintą želatiną bei išplaktą grietinėlę. Atsargiai viską išmaišykite.

    Padalinkite paruoštą masę perpus - į vieną suberkite dalį šilauogių ir supilkite ją ant paruošto torto pagrindo. Palikite kokioms 10 - 15 minučių lengvai sustingti šaldytuve.

    Likusią kefyro bei grieHnėlės masę nudažykite mėlynių uogiene ir supilkite ją ant pirmojo sluoksnio. Paruoštą tortą palikite šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.

    Sustingusį tortą galite papuošti šilauogėmis, kitomis mėgstamomis uogomis, mėtų lapeliais.

    Receptą paruošė „Cukrinis avinėlis“ (www.cukrinisavinelis.lt) tinklaraščio autorė Berta

Žymos