Karšti „Panettone“ pyrago sumuštiniai su sūriu

Karšti „Panettone“ pyrago sumuštiniai su sūriu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 15 min

Ingridientai

2 vnt.
    •   „Panettone“ pyrago
    •   pomidorų padažo
    •   kumpio
    •   sūrio

Paruošimas

    Ne vienas iš mūsų pastaraisiais metais šventes pasitinkame su gan giliai šaknis mūsų širdyse įleidusiu pyragu „Panettone“. Jį dovanojame ar dažnai gauname dovanų, ir ne po vieną, todėl į naujus metus žengiame su nemenku šių sočių skanėstų likučiu. Pyragas yra itin mėgstamas ne tik dėl savo burnoje tirpstančio skonio, bet ir dėl to, kad jis gan ilgai gali stovėti negesdamas ir priminti apie praūžusias šventes net ir po kelių savaičių. Vis dėlto, paįvairinti savo racioną ir nustebinti artimuosius galima ne tik pačiu pyragu, bet ir itin populiariais sumuštiniais, kurių pagrindą ir sudaro šis desertas.

    Sumuštinių gaminimui jums prireiks vos kelių ingredientų, kurie priklausys nuo to, kas liko jūsų šaldytuve po švenčių. Originaliai „Panettone“ sumuštinių pagrindą sudaro pyragas, pomidorų padažas, jūsų mėgstamas sūris ir kumpis.

    Pyrago likučius supjaustykite stambiomis riekėmis ir šiek tiek paspauskite, kad išnyktų purumas ir riekelės labiau primintų batoną. Riekeles rekomenduojama lengvai pakepti svieste, kad jos įgautų dar daugiau skonio. Lengvai paskurdusias jas patepkite pomidorų padažu, dėkite kumpį ir gausiai užtarkuokite sūriu. Paruoštus sumuštinius 10–15 min. kepkite 180 laipsnių orkaitėje kol sūris maloniai išsilydys.

    Nepatikėsite, bet kažkada buvęs pyragas jūsų dieną neabejotinai praskaidrins saldžiai sūriu skoniu, kuris, tikėtina, taps nauja naujųjų metų stalo pažiba.