Paruošimas
1. Karpio viršų įpjaukite keliomis gilesnėmis įpjovomis. 2. Paruoštą karpį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gausiau įtrinkite prieskonių mišiniu tiek iš vidaus, tiek iš išorės. 3. Į įpjovas dėkite žaliosios citrinos griežinėlių.4. Paruoškite daržoves - morkas, mėlynuosius svogūnus bei cukiniją supjaustykite griežinėliais, vyšninius pomidorus palikite su šakelėmis. Visas daržoves pagardinkite alyvuogių aliejumi bei druska. 5. Į kepimo indą dėkite daržoves, o ant jų - karpį. 6. Viską kepkite 180 °C temperatūroje orkaitėje apie 20 minučių.
-
PATARIMAS
Kepant žuvį orkaitėje rekomenduojama rinktis 165-180 °C temperatūrą. Taip žuvis išlieka minkšta ir sultinga.