Karka su kopūstais

Karka su kopūstais image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 3:30 val.

Ingridientai

1 porcija
  • Karkai paruošti reikės:

    • 1   vnt. kiaulienos karka
    • 2   vnt. morkų
    • 2   vnt. svogūnų
    • 3   vnt. lauro lapų
    • 5   vnt. pipirų
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 2   skiltelių česnako
    • 1   šaukštelio garstyčių miltelių
    •   druskos
    •   pipirų
  • Kopūstų garnyrui reikės:

    • 100   g rūkytos šoninės
    • 500   g raugintų kopūstų
    • 300   g morkų
    • 1   vnt. svogūno
    • 2   šaukštų pomidorų pastos
    • 2   šaukštų baltojo vyno acto
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

    Karkos paruošimas

  1. Karką dedame į vandenį (vanduo turi apsemti karką), kartu dedame ir morkas, svogūnus, pipirus ir laurų lapelius. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį ir verdame apie 1,5 valandos.

  2. Indelyje sumaišome alyvuogių aliejų, trintą česnaką, garstyčių miltelius, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu įtriname virtą karką.

  3. Perkeliame karką į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 1,5 valandos.

  4. Padidiname orkaitės temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepame dar 20 minučių.

  5. Kopūstų receptas

  6. Šoninę supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje.

  7. Kai šoninė apskrunda ir išskiria riebalų, į keptuvę beriame smulkintą svogūną, kepame 3 minutes.

  8. Į keptuvę beriame stambiai tarkuotas morkas, kepame dar kelias minutes.

  9. Į keptuvę dedame kopūstus, pomidorų pastą, actą, druskos ir pipirų. Išmaišome.

  10. Į keptuvę pilame vandens - tiek, kad vos apsemtų kopūstus.

  11. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę ir troškiname apie valandą.