Kamamberas sluoksniuotoje tešloje

Kamamberas sluoksniuotoje tešloje image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 1   pakelio kamambero
    • 450   g sluoksniuotos tešlos
    • 1   vnt. kiaušinio trynio
    • 2   šaukštų pieno
    • 4   - 5   vnt. raudonųjų svogūnų
    • 40   g sviesto
    • 75   g liepžiedžių medaus
    • 50   ml sauso raudonojo vyno
    • 2   šaukštų balzaminio acto
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
    • 1   šakelės čiobrelių
    • 1   šakelės rozmarino

Paruošimas

  1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C.

  2. Ant miltais apibarstyto darbinio paviršiaus iškočioti sluoksniuotą tešlą ir supjaustyti kvadratais. Nedideliais gabaliukais supjaustyti kamamberą ir dėti ant kiekvieno kvadrato. Aplieti kamamberą arbatiniu šaukšteliu medaus. Likusį medų palikti čatniui.

  3. Sluoksniuotos tešlos kampus suspausti virš kamambero ir medaus ir suformuoti krepšelius. Nedideliame dubenėlyje išplakti kiaušinį ir juo aptepti krepšelius.

  4. Sudėti krepšelius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15–20 minučių, kol švelniai paruduos ir taps traškūs.

  5. Išimti krepšelius iš orkaitės ir leisti šiek tiek atvėsti.

  6. Paruoši svogūnų čatnį. Nulupti svogūnus, supjaustyti plonais griežinėliais arba kubeliais ir pakaitinti svieste, kol taps skaidrūs. Įdėti medaus ir kartu pakaitinti.

  7. Įpilti acto, raudonojo vyno ir virti tol, kol išgaruos diduma skysčio.

  8. Įdėti rozmarino ir čiobrelio šakelių ir pagardinti druska bei pipirais.

  9. Mėgstantys aitrų maistą gali įberti aitriųjų pipirų.

  10. PATARIMAS: jei dar liko sluoksniuotos tešlos ir sūrio, galima paruošti daugiau krepšelių su čatniu ir be jo.