Taip gyventi verta!
Sumuštinukai su burata ir vytintu kumpiu, su keptais pomidorais, su „brie“ sūriu ir obuoliais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

2 prancūziškų batonų prancūziško batono
alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus

Su burata, vytintu kumpiu ir balzaminio acto kremu

200 g g buratos sūrio buratos sūrio
100 g g vytinto kumpio vytinto kumpio
2 šaukštų šaukšto balzaminio acto balzaminio acto
1 saujų saujos gražgarsčių gražgarsčių
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Su keptais vyšniniais pomidorais

200 g g vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro
alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g g tepamojo sūrio tepamojo sūrio
1 saujų saujos bazilikų baziliko
(lapelių)

Su „Brie“ sūriu ir keptais obuoliais

125 g g „Brie“ sūrio „Brie“ sūrio
1 obuolių obuolio
3 šaukštų šaukšto medaus medaus
1 šaukštų šaukšto balzaminio acto balzaminio acto
(„Deluxe“ Modenos balzaminio acto)
pistacijų pistacijų
granatų sėklų granatų sėklų
1 saujų saujos rozmarino rozmarino

Sumuštinukai su burata ir vytintu kumpiu, su keptais pomidorais, su „brie“ sūriu ir obuoliais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

60 min
(42)

Gaminimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Prancūzišką batoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis. Išdėliokite ant kepimo skardos, apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7-8 minutes, kol taps traškios ir auksinės spalvos. Atvėsinkite perkėlę ant grotelių.
  3. Paruoškite sumuštinukus su burata, vytintu kumpiu ir balzaminio acto kremu. Ant paskrudintų prancūziško batono riekelių dėkite po atplėštą gabalėlį buratos ir po riekelę vytinto kumpio. Apšlakstykite balzaminio acto kremu, papuoškite gražgarsčių lapeliais ir apiberkite žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
  4. Paruoškite sumuštinukus su keptais vyšniniais pomidorais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  5. Pomidorų šakeles sukarpykite po 2-3 pomidorus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol pomidorai suminkštės.
  6. Skrudintas prancūziško batono riekeles aptepkite tepamuoju sūriu, ant viršaus dėkite po šakelę keptų pomidorų. Apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais, papuoškite šviežių bazilikų lapeliais.
  7. Paruoškite sumuštinukus su „Brie“ sūriu ir keptais obuoliais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  8. Ant paskrudintų prancūziško batono riekelių dėkite po riekelę „Brie“ sūrio ir po riekelę obuolio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 minutes, kol sūris pradės lydytis.
  9. Medų sumaišykite su balzaminiu actu. Apšlakstykite sumuštinukus. Pagardinkite trupučiu smulkintų pistacijų, keliomis granatų sėklomis, papuoškite šviežių rozmarinų šakelėmis.

-

Sumuštinukai, gaminami iš skrudinto prancūziško batono ir įvairiausių priedų, Italijoje vadinami crostini. Kad ir kaip bepavadintume, iš tiesų tai - gardus, spalvingas, spalvų ir skonių įvairove kaskart žavintis užkandis.

Paruošti juos labai paprasta. Iš pradžių prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje iki malonaus traškumo. Skrudintas riekeles gardinkite įvairiausiais priedais, ieškodami skaniausių, netikėčiausių derinių, o galbūt kaip tik - pasikliaukite niekad nenuviliančia klasika.

Iš tiesų, čia nėra jokių taisyklių, receptui nebūtini tikslūs kiekiai ar labai konkretus produktų sąrašas. Ruošdami sumuštinukus kurkite, improvizuokite ir susikurkite mažą skonių šventę.