
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
2 l l | vandens vandens | ||
400 g g | spanguolių
spanguolių (šviežių ar šaldytų) | ||
1 | cinamono
cinamono (lazdelės) | ||
3 - 4 | gvazdikėlių gvazdikėlio | ||
130 g g | cukraus pudros
cukraus pudros („Belbake“) | ||
6 šaukštų šaukšto | krakmolo krakmolo |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSpanguolių kisielius
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Į puodą supilkite vandenį, suberkite spanguoles, sudėkite cinamono lazdelę ir gvazdikėlius. Virkite virš didelės ugnies, kol užvirs, tuomet ugnį sumažinkite iki vidutinės, uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių.
- Užvirusį skystį su uogomis perkoškite per sietelį. Uogas patrinkite, kad atskirtumėte tik uogų odeles ir stambesnius gabalėlius, o uogų tyrė persisunktų į skystį.
- Supilkite atgal į puodą. Suberkite miltelinį cukrų ir išmaišykite, kol ištirps. Statykite virš vidutinio dydžio ugnies ir leiskite užkaisti.
- Pusėje stiklinės šalto vandens ištirpinkite krakmolą. Lėtai supilkite jį į kaistantį kisielių, nuolat jį maišydami. Pavirkite ir pakaitinkite, kol kisielius sutirštės.
- Nuimkite puodą su kisieliumi nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Šaldytuve kisielių galite laikyti iki 3 dienų. Jei paviršiuje susidarys plėvelė, atsargiai ją nugriebkite, kisielių išmaišykite ir ragaukite.
-
Spanguolių kisielius - tikra švenčių klasika. Dažnai patiekiamas tiek ant Kūčių, tiek ant Kalėdų stalo, suaugusiems jis sukelia nostalgiškus prisiminimus, vaikams - dažniausiai labai patinka, nes primena saldų desertą.
Priklausomai nuo šeimos tradicijų, kisielius gali būti ruošiamas skystas, vidutinio tirštumo arba labai tirštas. Pagal šį receptą paruošite vidutinio tirštumo kisielių. Jei mėgstate skystesnį - naudokite mažiau krakmolo, jei tirštesnį - naudokite jo daugiau. Tiesa, svarbiausias momentas: iš pradžių krakmolą sumaišykite su šaltu vandeniu ir tik tuomet gautą skystį pilkite į karštą kisielių - taip kisielius sutirštės tolygiai, nesušoks į gumuliukus.
Cinamonas ir gvazdikėliai suteikia kisieliui kvapnumo ir papildomo skonio, tačiau jie nėra privalomi - galite ir nenaudoti.
Spanguolės kisieliui tiks tiek šviežios, tiek šaldytos. Svarbiausia, naudoti natūralias miško spanguoles; kisieliui visiškai netiks didelės ir sausos spanguolės kietomis odelėmis.