Silkės užkandėlė su keptais burokėliais ir lašišos užkandėlė su mini bulviniais blyneliais

Silkės užkandėlė su keptais burokėliais ir lašišos užkandėlė su mini bulviniais blyneliais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

12 vnt.
  • Silkės užkandėlei:

    • 200   g silkių filė
    • 200   g burokėlių
    •   krapų
    • 50   g kaparėlių
    • 1   svogūno
    • 1   citrinos
    • 10   g cukraus
    •   balzaminio acto
  • Lašišos užkandėlei

    • 150   g rūkytos lašišos
    • 1   vnt. kiaušinio
    • 200   g bulvių
    • 1   vnt. svogūno
    •   grietinėlės
    • 150   g grietinės
    • 1   skiltelės česnako
    • 1   šaukšto miltų
    •   svogūnų laiškų
    •   krapų

Paruošimas

    Burokėlius, supjaustytus 1 cm storio griežinėliais, dedame į skardą. Apšlakstome aliejumi, balzaminiu actu. Kepame 220 °C orkaitėje 15-20 min.

    Į dubenį dedame smulkia tarka sutarkuotas bulves. Įberiame truputį miltų, įpilame grietinėlės, įmušame kiaušinį. Pagardiname pipirais ir druska. Masę gerai išmaišome. Ant įkaitusios keptuvės formuojame mažus blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol apskrus.

    Atvėsusius keptus burokėlius ir blynelius sudedame ant serviravimo lėkštės. Ant burokėlių uždedame po gabaliuką silkės.

    Pamarinuojame svogūnų žiedelius: apibarstome cukrumi, įspaudžiame citrinos sulčių, įpilame balzaminio acto. Sudedame kaparėlius ir išmaišome. Ant silkės gabalėlių dedame po truputį marinuotų svogūnų.

    Pasiruošiame grietinės padažą: į grietinę suberiame smulkintus krapus, svogūnų laiškus. Beriame druskos, pipirų ir kapotų česnakų, išmaišome. Ant blynelių dedame truputį grietinės padažo ir po gabalėlį lašišos. Papuošiame krapų šakelėmis.