Taip gyventi verta!
Silkės užkandėlė su keptais burokėliais ir lašišos užkandėlė su mini bulviniais blyneliais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Silkės užkandėlei:

200 g g silkių filė silkės filė
200 g g burokėlių burokėlio
krapų krapų
50 g g kaparėlių kaparėlio
1 svogūnų svogūno
1 citrinų citrinos
10 g g cukraus cukraus
balzaminio acto balzaminio acto
(„Deluxe“)

Lašišos užkandėlei

150 g g rūkytos lašišos rūkytos lašišos
(„Deluxe“)
1 kiaušinių kiaušinio
200 g g bulvių bulvės
1 svogūnų svogūno
grietinėlės grietinėlės
150 g g grietinės grietinės
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 šaukštų šaukšto miltų miltų
svogūnų laiškų svogūnų laiškų
krapų krapų

Silkės užkandėlė su keptais burokėliais ir lašišos užkandėlė su mini bulviniais blyneliais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

45 min
(12)

Gaminimas

Burokėlius, supjaustytus 1 cm storio griežinėliais, dedame į skardą. Apšlakstome aliejumi, balzaminiu actu. Kepame 220 °C orkaitėje 15-20 min.

Į dubenį dedame smulkia tarka sutarkuotas bulves. Įberiame truputį miltų, įpilame grietinėlės, įmušame kiaušinį. Pagardiname pipirais ir druska. Masę gerai išmaišome. Ant įkaitusios keptuvės formuojame mažus blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol apskrus.

Atvėsusius keptus burokėlius ir blynelius sudedame ant serviravimo lėkštės. Ant burokėlių uždedame po gabaliuką silkės.

Pamarinuojame svogūnų žiedelius: apibarstome cukrumi, įspaudžiame citrinos sulčių, įpilame balzaminio acto. Sudedame kaparėlius ir išmaišome. Ant silkės gabalėlių dedame po truputį marinuotų svogūnų.

Pasiruošiame grietinės padažą: į grietinę suberiame smulkintus krapus, svogūnų laiškus. Beriame druskos, pipirų ir kapotų česnakų, išmaišome. Ant blynelių dedame truputį grietinės padažo ir po gabalėlį lašišos. Papuošiame krapų šakelėmis.