Taip gyventi verta!
Pikantiškas daržovių pyragas su čederio sūriu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Tešlai:

210 g g miltų miltų
1 šaukštelių šaukštelio prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(džiovintų)
1 šaukštų šaukšto cukraus cukraus
115 g g sviesto sviesto
(„Deluxe“ sūdyto šalto sviesto)
60 ml ml vandens vandens
(šalto)

Įdarui:

1 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 svogūnų svogūno
3 skiltelių skiltelės česnako česnako
100 g g pievagrybių pievagrybių
(rudųjų)
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
0,5 brokolių brokolio
(vidutinio dydžio )
5 kiaušinių kiaušinio
190 ml ml grietinėlės grietinėlės
(riebios)
1 šaukštelių šaukštelio prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(džiovintų)
150 g g čederio sūrio čederio sūrio
(tarkuoto)
100 g g vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro

Pikantiškas daržovių pyragas su čederio sūriu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

2:10 h
(0)

Gaminimas

  1. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, prieskonines žoleles ir cukrų. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius. Pamažu, dalimis, pilkite šaltą vandenį - vandens reikia tiek, kad trupiniai pradėtų kibti ir galėtumėte išminkyti minkštą, nelipnią tešlą. Gali būti, kad viso vandens kiekio neprireiks.
  2. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 minučių.
  3. Paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus ir maišydami pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą. Suberkite gabalėliais supjaustytus pievagrybius ir kepkite dar kelias minutes, kol grybai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, atvėsinkite.
  4. Brokolį supjaustykite žiedynėliais ir 3-4 minutes apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilkite karštą vandenį, perliekite šaltu. Žiedynėlius nusausinkite ir atidėkite į šalį.
  5. Dubenyje suplakite kiaušinius ir grietinėlę. Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Įmaišykite tarkuotą čederio sūrį.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
  7. Iškepkite pyragą. Iš šaldytuvo išimkite paruoštą tešlą. Išklokite ja 22 cm skersmens kepimo indo dugną ir sieneles.
  8. Ant tešlos paskleiskite keptus svogūnus, česnakus ir pievagrybius. Išdėliokite brokolius. Užpilkite kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakiniu. Ant viršaus išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidorus.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Jei matote, kad viršus skrunda per greitai, uždenkite formą lakštu kepimo folijos ir kepkite toliau, kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs.
  10. Leiskite pyragui atvėsti kepimo formoje apie 10 minučių, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite su šviežių daržovių salotomis ar kitais mėgstamais garnyrais.

-

Pikantiški pyragai - itin universalus, gardus, paprastai paruošiamas kepinys. Tai receptas, kviečiantis improvizuoti, žvelgiant į savo šaldytuvo lentynas ar virtuvės spinteles. Įdarui galite naudoti įvairiausias daržoves, sūrius, mėsos gabalėlius, prieskonines žoleles. Sumaišykite juos su kiaušinių ir grietinėlės plakiniu, supilkite į tešlos krepšelį, ir kantriai laukite, kol orkaitėje pyragas sutvirtės, gražiai apskrus, namai prisipildys gardžių aromatų.

Gamindami pagal šį receptą, paruošite trapią prieskoninėmis žolelėmis kvepiančią tešlą, o įdarui naudojami pievagrybiai, brokoliai, pomidorai ir čederio sūris derės švelniai ir labai gardžiai.

Pyragas skaniausias tik iškeptas, bet ir pašildytas orkaitėje yra labai gardus. Subalansuotas jaukioms šeimos vakarienėms, bet sužavės ir prie švenčių stalo susirinkusius svečius!