Taip gyventi verta!
Obuolių ir spanguolių čatnis su balzamiko actu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

3 obuolių obuolio
(vidutinio dydžio )
130 g g džiovintų spanguolių džiovintų spanguolių
1 svogūnų svogūno
(nedidelio, raudonojo )
100 g g rudojo cukraus rudojo cukraus
1 apelsinų nutarkuotos žievelės apelsino nutarkuotos žievelės
2 apelsinų sulčių apelsinų sulčių
2 šaukštų šaukšto balzaminio acto balzaminio acto
(„Deluxe“ Modenos acto)
1 šaukštų šaukšto imbiero imbiero
(tarkuoto)
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 cinamono cinamono
(lazdelės)
1 žiupsnelių žiupsnelio kajeno paprikų kajeno paprikos

Obuolių ir spanguolių čatnis su balzamiko actu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

30 min
(0)

Gaminimas

  1. Į puodą sudėkite visus ingredientus: vidutinio dydžio kubeliais supjaustytus obuolius, peiliu grubiai pasmulkintas spanguoles, smulkiai kapotą raudonąjį svogūną, cukrų, nutarkuotas apelsino žieveles, šviežiai išspaustas apelsinų sultimis, balzamiko actą, smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką. Įdėkite cinamono lazdelę, pagardinkite žiupsniu kajeno paprikos (pagal skonį).
  2. Kaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kaitinkite vis pamaišydami apie 20 minučių, kol suminkštės, suvirs ir sultys nugaruos. Virimo viduryje šiek tiek patrinkite produktus rankiniu grūstuvu - ne per daug, kad neprarastumėte tekstūros. Baigę virti, išimkite cinamono lazdelę.
  3. Patiekite čatnį su sūriais, skrebučiais ar kepta vištiena. Laikykite sandariame indelyje šaldytuve.

-

Indiškas pikantiškas pagardas, vadinamas čatniu, šiandien populiarus plačiame pasaulyje. Tai visai nenuostabu, mat paprastai it dukart du paruošiamas pagardas yra skanus ir labai universalus: patiekti jį galite su gurmaniškais sūriais, skrebučiais ar kepta vištiena.

Nors šis čatnis ruošiamas iš saldžių ingredientų - obuolių, džiovintų spanguolių, rudojo cukraus - iš tiesų jis yra kur kas labiau pikantiško skonio. Spalvų skoniui suteikia raudonieji svogūnai, apelsinų sultys, Modenos balzamiko actas, imbierai, česnakai, cinamonas. Paskutinis žiupsnis - kajeno paprika. Jei žiupsnio nepagailėsite ir įbersite dosniau, kajeno paprika suteiks pagardui nosį gnaibančio aštrumo.

Čatniui virti geriausia naudoti storadugnį puodą nesvylančia danga. Kita vertus, išvirsite jį bet kokiame puode, svarbiausia - neatsitraukite pernelyg toli ir vis maišykite, kad virdamas čatnis neprisviltų.

Vertinate valgomas dovanas ir žinote, kad tokias vertina jūsų artimieji? Sudėkite čatnį į dailius stiklainėlius, sandariai uždarykite ir dovanokite, drauge su skanaus gyvenimo palinkėjimais!