Taip gyventi verta!
Naminiai šokoladiniai triufeliai

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

200 g g juodojo šokolado juodojo šokolado
(„Belbake“)
15 g g sviesto sviesto
125 ml ml grietinėlės grietinėlės
romo aromato romo aromato
(„Belbake“, nebūtina)
kakavos miltelių kakavos miltelių
(„Belbake“)
lazdynų riešutų griliažo lazdynų riešutų griliažo

Naminiai šokoladiniai triufeliai

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

30 min
(1)

Gaminimas

  1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenį. Sudėkite sviestą.
  2. Nedideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies pakaitinkite grietinėlę, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir supilkite į dubenį ant šokolado ir sviesto. Palaukite 2-3 minutes ir tik tuomet išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite romo aromatą, jei jį naudojate.
  3. Masę uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestųsi prie šokolado - taip apsaugosite paviršių nuo apdžiūvimo. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2 valandas.
  4. Išimkite šokolado masę iš šaldytuvo. Pasiruoškite kakavą ir lazdynų riešutų griliažą - suberkite į atskirus dubenėlius.
  5. Šaukšteliu semkite šokolado masę ir tarp delnų formuokite nedidelius triufeliukus. Masė bus minkšta, todėl formuokite juos greitai, neleiskite sušilti tarp delnų.
  6. Dalį triufeliukų apvoliokite kakavoje, dalį - griliažo gabalėliuose.
  7. Paruoštus triufelius grąžinkite atgal į šaldytuvą ir laikykite dar porą valandų, kol sutvirtės, arba iki patiekiant.

-

Minkšti, švelnūs ir itin sodraus skonio triufeliai - tai klasika, nepaliekanti abejingų. Jei vertinate juodąjį šokoladą, paragaukite jų, - nedideli šokoladiniai kamuoliukai sutirps burnoje, o skonio intensyvumas akimirkai apsuks galvą.

Triufeliai - prašmatnus desertas. Jiems paruošti reikia vos kelių ingredientų, tačiau būkite tikri, kad renkatės kokybišką juodąjį šokoladą ir riebią grietinėlę. Šių dviejų produktų santykis nulems, kokios tekstūros triufelius ragausite. Jie gali būti minkštesni ir kremiškesni, arba gali būti tvirtesni ir kietesni. Pagal šį receptą paruošite gana minkštus triufelius - nors suformuoti juos bus kiek sudėtingiau, tačiau saldainiams atšalus, jų tekstūra bus nepriekaištinga. Nepamirškite įmaišyti šaukštą sviesto, kuris triufeliams suteiks dar daugiau kremiškumo.

Įvairiausi aromatai - lengvas būdas suteikti triufeliams naujų skonių. Romo, apelsinų, vanilės, migdolų aromatai čia tiks puikiai.

Triufelius laikykite šaldytuve. Nors kambario temperatūroje jie ilgai išlaikys savo formą nepakitusią, tačiau minkštėti ims gana greitai. Tad geriausia bus, jei iš šaldytuvo išimsite juos prieš pat patiekiant, ir ragausite nedelsdami.