Migdoliniai sausainiai

Migdoliniai sausainiai image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 20 min
Gaminimas 25 min

Ingridientai

22 sausainiai
  • Reikės:

    • 3   vnt. kiaušinių baltymų
    • 250   g smulkintų migdolų
    • 200   g cukraus
    • 1   vnt. citrinos žievelės
    • 1   šaukštelio migdolų aromato
  • Viršui (1 variantas):

    •   cukraus
  • Viršui (2 variantas):

    • 1   vnt. kiaušinio baltymo
    •   smulkintų migdolų

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Kiaušinių baltymus elektriniu plaktuvu išplakite iki lengvų baltų putų.

  3. Suberkite maltus migdolus, cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite migdolų aromatą. Išmaišykite šaukštu, kol neliks sausų produktų ir gausite lipnią masę.

  4. Semkite po šaukštą tešlos ir tarp drėgnų delnų formuokite rutuliukus. Apvoliokite juos arba (1) cukruje, arba (2) plaktame kiaušinio baltyme, o tuomet - migdolų riekutėse.

  5. Paruoštus sausainius išdėliokite ant kepimo popieriaus.

  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kol sausainiai išorėje bu traškūs, o viduje - minkšti ir drėgni. Leiskite atvėsti, tuomet nuimkite nuo kepimo popieriaus.

  7. Atvėsintus sausainius sandariame inde laikykite 3-4 dienas.

  8. -

    Tai - nuostabiai skanūs itališki sausainėliai, plačiai žinomi Amaretti sausainių pavadinimu. Jie paruošiami labai paprastai, vos iš kelių ingredientų, net kelias dienas išlieka gardūs lyg ką tik iškepti, o apvolioti cukruje šiek tiek primena sniego gniūžtes. Gal todėl šie sausainiai tokie populiarūs Kalėdų laikotarpiu, o taip pat - puikiai tinka saldžioms dovanų dėžutėms pripildyti!

    Migdoliniai sausainiai patiks visiems, kurie yra neabejingi saldiems naminiams kepiniams, o ypač - saldiems migdoliniams desertams. Žaviausia yra šių sausainių tekstūra: išorėje jie tobulai traškūs, o viduje - nuostabiai minkšti ir drėgni.

    Norėdami per vieną kitą žingsnelį nutolti nuo klasikinio recepto, vietoje citrinų žievelių naudokite apelsinų, taip pat - atraskite, su kuriuo aromatu sausainiai jums yra gardžiausi. Gal ir tai bus migdolų, o galbūt - vanilės, apelsinų, citrinų, gal net romo? Mažas pokytis suteiks visai kitą aromatą bei skonį. Išmėginkite!