Taip gyventi verta!
Migdoliniai sausainiai

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

3 kiaušinių baltymų kiaušinio baltymo
250 g g smulkintų migdolų smulkintų migdolų
(„Belbake“ maltų migdolų)
200 g g cukraus cukraus
1 citrinos žievelės citrinos žievelės
(nutarkuotos)
1 šaukštelių šaukštelio migdolų aromato migdolų aromato
(„Belbake“ )

Viršui (1 variantas):

cukraus cukraus

Viršui (2 variantas):

1 kiaušinių baltymų kiaušinio baltymo
smulkintų migdolų smulkintų migdolų

Migdoliniai sausainiai

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

45 min
(38)

Gaminimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Kiaušinių baltymus elektriniu plaktuvu išplakite iki lengvų baltų putų.
  3. Suberkite maltus migdolus, cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite migdolų aromatą. Išmaišykite šaukštu, kol neliks sausų produktų ir gausite lipnią masę.
  4. Semkite po šaukštą tešlos ir tarp drėgnų delnų formuokite rutuliukus. Apvoliokite juos arba (1) cukruje, arba (2) plaktame kiaušinio baltyme, o tuomet - migdolų riekutėse.
  5. Paruoštus sausainius išdėliokite ant kepimo popieriaus.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kol sausainiai išorėje bu traškūs, o viduje - minkšti ir drėgni. Leiskite atvėsti, tuomet nuimkite nuo kepimo popieriaus.
  7. Atvėsintus sausainius sandariame inde laikykite 3-4 dienas.

-

Tai - nuostabiai skanūs itališki sausainėliai, plačiai žinomi Amaretti sausainių pavadinimu. Jie paruošiami labai paprastai, vos iš kelių ingredientų, net kelias dienas išlieka gardūs lyg ką tik iškepti, o apvolioti cukruje šiek tiek primena sniego gniūžtes. Gal todėl šie sausainiai tokie populiarūs Kalėdų laikotarpiu, o taip pat - puikiai tinka saldžioms dovanų dėžutėms pripildyti!

Migdoliniai sausainiai patiks visiems, kurie yra neabejingi saldiems naminiams kepiniams, o ypač - saldiems migdoliniams desertams. Žaviausia yra šių sausainių tekstūra: išorėje jie tobulai traškūs, o viduje - nuostabiai minkšti ir drėgni.

Norėdami per vieną kitą žingsnelį nutolti nuo klasikinio recepto, vietoje citrinų žievelių naudokite apelsinų, taip pat - atraskite, su kuriuo aromatu sausainiai jums yra gardžiausi. Gal ir tai bus migdolų, o galbūt - vanilės, apelsinų, citrinų, gal net romo? Mažas pokytis suteiks visai kitą aromatą bei skonį. Išmėginkite!