Lašiša su garstyčių-medaus padažu ir keptomis daržovėmis

Lašiša su garstyčių-medaus padažu ir keptomis daržovėmis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Reikės:

    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 2   šaukštų sviesto
    • 2   vnt. lašišos pjausnių
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    • 2   šaukštų citrinų sulčių
    • 2   šaukštų medaus
    • 2   skiltelių česnako
  • Garstyčių-medaus padažui:

    • 2   šaukštų natūralaus jogurto
    • 2   šaukštų garstyčių grūdeliais
    • 1   šaukšto medaus
    • 0,5   vnt. citrinų sulčių
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    • 1   žiupsnelio džiovintų česnakų
    • 1   žiupsnelio prieskoninių žolelių
  • Daržovėms:

    • 2   šakelių vyšninių pomidorų
    • 2   saujų briuselio kopūsto
    •   alyvuogių aliejaus
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    •   džiovintų česnakų

Paruošimas

  1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus jam reikiamus ingredientus sudėkite į dubenėlį ir gerai išmaišykite.

  2. Paruoškite daržoves. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).

  3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo paskleiskite perpus perpjautus briuselio kopūstus, šalia sudėkite pomidorų šakeles. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir džiovintais česnakais.

  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.

  5. Paruoškite lašišą. Lašišos pjausnius iš abiejų pusių apiberkite druska ir pipirais.

  6. Į įkaitintą keptuvę (geriausia - ketaus) supilkite aliejų ir ištirpinkite sviestą. Dėkite lašišos pjausnius. Kepkite virš vidutinės ugnies 5 minutes, tuomet apverskite. Supilkite į keptuvę citrinų sultis, sudėkite medų ir smulkiai kapotas česnako skilteles.

  7. Kepkite dar 4-5 minutes, vis semdami šaukštu padažą iš keptuvės ir pildami ant lašišos pjausnių viršaus.

  8. Lašišai iškepus, nedelsiant patiekite ją su keptomis daržovėmis ir garstyčių-medaus padažu.

  9. -

    Gardžiai iškepti lašišos pjausniai yra patiekalas, kuriam iki tobulumo netrūksta beveik nieko - galbūt tik orkaitėje keptų daržovių ir švelniai pikantiško garstyčių-medaus padažo.

    Keptuvėje lašišos pjausnius iškepsite vos per dešimtį minučių. Geriausia, jei tik turite, naudoti storadugnę ketaus keptuvę, kuri tolygiai įkaista ir gerai išlaiko kaitrą - beveik bet koks maistas, gamintas ketaus keptuvėje, yra tiesiog skanesnis; ta pati taisyklė galioja ir lašišos pjausniams. Penkias minutes apkepę vieną pjausnių pusę, apverskite ir kepkite toliau. Tuo pačiu į keptuvę supilkite citrinų sultis, medų, suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles. Netrukus nosį ims kutenti be galo gardus aromatas. Lašišai toliau kepant, šaukštu vis semkite padažą iš keptuvės ir pilkite ant lašišos pjausnių viršaus. Kartokite tą daug kartų - tol, kol kepate antrąją pusę, taip pat apie penkias minutes. Lašiša iškeps sultinga, sugers visą citrinų, medaus ir česnakų skonį. Tai - nuostabus būdas ruošti lašišą!

    Patiekite ją su orkaitėje keptomis mėgstamomis daržovėmis, pavyzdžiui, briuselio kopūstais ir mažais vyšniniais pomidoriukais. Greitai sumaišę garstyčių ir medaus padažo, patiekite viską vienoje lėkštėje: ką tik iš keptuvės išimtą nuostabią lašišą, keptas daržoves ir puikiai derantį padažą.