Taip gyventi verta!
Kepta antienos krūtinėlė su česnakinėmis bulvytėmis ir trumų pesto

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Antienai reikės:

550 g g antienos filė antienos filė
(su oda, 2 gabalėlių)
1 žiupsnelių žiupsnelio druskos druskos
1 žiupsnelių žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Bulvėms:

500 g g mažųjų bulvyčių mažosios bulvytės
alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Česnakiniam bulvių padažui:

1 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
(tarkuoto)
0,5 šaukštelių šaukštelio garstyčių garstyčių
1 šaukštų šaukšto citrinų sulčių citrinos sulčių
2 šakelių šakelės rozmarino rozmarino
(kapoto, šviežio)
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:

pesto padažo pesto padažo
(„Deluxe“ trumų ir grybų )
rozmarino rozmarino

Kepta antienos krūtinėlė su česnakinėmis bulvytėmis ir trumų pesto

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

40 min
(2)

Gaminimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
  2. Paruoškite bulves. Jas nuplaukite, odeles švariai nušveiskite. Jei bulvytės didesnės, perpjaukite jas perpus ar į tris dalis. Apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
  3. Paskleiskite bulves ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol bulvytės iškeps - išorėje bus apskrudusios, o viduje minkštos. Jei bulvių gabalėliai bus didesni, jos gali kepti ilgiau.
  4. Kol bulvės kepa, paruoškite antieną. Šviežios antienos gabalėlių odelę labai aštriu peiliu įpjaukite rombais. Įpjaukite tik odelės paviršių - nepjaukite iki pat mėsos. Gabalėlius iš abiejų pusių dosniai apiberkite druska ir grūstais pipirais.
  5. Dėkite antienos filė gabalėlius į švarią šaltą keptuvę (geriausia - ketaus), odele į apačią. Kaitinkite iki vidutiniškai didelės kaitros. Keptuvei tolygiai kaistant, antiena išskirs vis daugiau riebalų. Kepkite 5-8 minutes, priklausomai nuo gabalėlių storio.
  6. Apverskite odele į viršų (odelė jau turi būti gražiai apskrudusi) ir kepkite dar 2 minutes.
  7. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir perkelkite apkeptus antienos filė gabalėlius į orkaitę, į kepimo skardą greta kepančių bulvyčių.
  8. Kepkite antieną orkaitėje 8-10 minučių, jei norite paruošti vidutiniškai iškeptą (vidinė antienos krūtinėlės temperatūra turėtų siekti apie 57 ᵒC), ir 12-14 minučių, jei norite iškepti pilnai (vidinė temperatūra turėtų siekti 74 ᵒC). Jei antieną pradėsite ruošti iš karto, pašovę į orkaitę bulvytes, joms kaip tik turėtų būti likę kepti apie 10 minučių, taigi, antiena ir bulvės iškepti turėtų maždaug vienu metu.
  9. Išėmę antieną iš orkaitės, uždenkite gabalėlius folija ir leiskite pastovėti 5-10 minučių.
  10. Kol antiena ilsisi folijoje, pabaikite ruošti česnakines bulves. Paruoškite joms padažą, sumaišydami alyvuogių aliejų, tarkuotą česnako skiltelę, garstyčias, citrinų sultis, kapotas šviežio rozmarino šakeles, druską ir pipirus. Sumaišykite su šiuo padažu keptas bulvytes, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų kuo tolygiau.
  11. Patiekite. Pailsėjusią antieną aštriu peiliu supjaustykite riekelėmis. Dėkite į lėkštę. Šalia dėkite česnakines bulvytes, patiekite su trumų ir grybų padažu (pesto). Papuoškite šviežių rozmarinų šakelėmis ir patiekite.

-

Sodraus skonio antienos krūtinėlė - patiekalas, kuris namuose akimirksniu sukurs restorano atmosferą. Sultingos antienos riekelės, česnakinės orkaitėje keptos bulvytės ir pikantiškas trumų pesto yra derinys, tiesiog sukurtas ypatingoms akimirkoms ir gardžiausiam švenčių stalui. Ir jei kada suabejojote, kad antieną paruošti namuose yra pernelyg sudėtinga, leiskite supažindinti su keliais pagrindiniais šio patiekalo ruošimo žingsniais bei akcentais, kurie leis lengvai sekti receptą ir paruošti ypatingą vakarienę be didelių pastangų.

Taigi, kas yra svarbu?

  • Rinkitės kokybišką antieną - šviežius, minkštus gabalėlius;
  • Odelę aštriu peiliu supjaustykite mažais rombeliais. Įpjaukite tik odelės paviršių - šie įpjovimai leis lengviau ištekėti riebalams ir gardžiau apskrusti odelei;
  • Antienos gabalėlius dėkite į švarią ir šaltą keptuvę odele į apačią be jokių papildomų riebalų, mat jų tikrai pakankamai išskirs kepama antiena;
  • Nejudindami ir nevartydami kepkite 5-8 minutes, kol odelė išskirs riebalus ir gražiai apskrus, tuomet apverskite ir kepkite dar 2 minutes;
  • Nedelsdami perkelkite į iki 200 ᵒC temperatūros įkaitintą orkaitę ir baikite kepti joje: 8-10 minučių, jei norite paruošti vidutiniškai iškeptą antieną (vidinė antienos krūtinėlės tempratūra turėtų siekti apie 57 ᵒC), ir 12-14 minučių, jei norite iškepti pilnai (vidinė temperatūra turėtų siekti 74 ᵒC);
  • Išėmę iš orkaitės, prieš pjaustydami, leiskite antienai pailsėti - uždenkite gabalėlius folija ir palikite 5-10 minučių, tuomet pjaustykite riekelėmis ir nedelsiant patiekite.

Puikiai antienai paruošti užteks vos pusės valandos - išmėginkite, nes tai iš tiesų nuostabiai gardus patiekalas, kurį paruošite kur kas paprasčiau nei kada nors galvojote!