Eršketas su ančiuvių padažu

Eršketas su ančiuvių padažu image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 50 min

Ingridientai

1 vnt.
  • Reikės:

    • 1   vnt. eršketo
    • 1   šaukštelio čiobrelių
    • 1   šaukštelio petražolių
    • 1   vnt. citrinos
    • 2   - 3   skiltelių česnako
    •   druskos
    •   pipirų
    •   alyvuogių aliejaus
    • 80   g smidrų
    •   aitriųjų prieskonių
  • Padažui:

    • 20   g kaparėlių
    • 20   g ančiuvių filė alyvuogių aliejuje
    • 300   g natūralaus jogurto

Paruošimas

    Paruošiame marinatą: pilame aliejaus, įberiame smulkintų petražolių, kapotų česnakų, čiobrelių. Pagardiname nemažu kiekiu pipirų, druska bei aitriųjų prieskonių mišiniu. Viską sumaišome. Ištepame marinatu eršketą. Jei turime laiko - paliekame pasimarinuoti per naktį.

    Žuvį kepame 20-25 min. 200 °C orkaitėje.

    Į jogurtą suberiame kapotus kaparėlius, ančiuvius, įspaudžiame citrinos. Padažą išmaišome.

    Eršketą patiekiame su padažu, šviežių daržovių salotomis bei marinuotais smidrais.