Paruošiame marinatą: pilame aliejaus, įberiame smulkintų petražolių, kapotų česnakų, čiobrelių. Pagardiname nemažu kiekiu pipirų, druska bei aitriųjų prieskonių mišiniu. Viską sumaišome. Ištepame marinatu eršketą. Jei turime laiko - paliekame pasimarinuoti per naktį.
Eršketas su ančiuvių padažu
Ingridientai
1
vnt.
-
Reikės:
- 1 vnt. eršketo
- 1 šaukštelio čiobrelių
- 1 šaukštelio petražolių
- 1 vnt. citrinos
- 2 - 3 skiltelių česnako
- druskos
- pipirų
- alyvuogių aliejaus
- 80 g smidrų
- aitriųjų prieskonių
-
Padažui:
- 20 g kaparėlių
- 20 g ančiuvių filė alyvuogių aliejuje
- 300 g natūralaus jogurto
Paruošimas
Žuvį kepame 20-25 min. 200 °C orkaitėje.
Į jogurtą suberiame kapotus kaparėlius, ančiuvius, įspaudžiame citrinos. Padažą išmaišome.
Eršketą patiekiame su padažu, šviežių daržovių salotomis bei marinuotais smidrais.