Citrusinių vaisių salotos

Citrusinių vaisių salotos image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Reikės:

    • 2   vnt. apelsinų
    • 1   vnt. greipfruto
    • 1   vnt. avokado
    • 100   g vyšninių pomidorų
    • 2   saujų sultenių
    • 1   saujos kietojo sūrio
    • 1   saujos pistacijų
  • Padažui:

    • 4   šaukštų aliejaus
    • 2   šaukštų citrinų sulčių
    • 1   šaukštelio garstyčių
    • 1   skiltelės česnako
    • 0,5   šaukštelių druskos
    • 0,25   šaukštelių šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Paruošimas

  1. Padažui visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir supurtykite, kol visi produktai susimaišys iki vientisos tekstūros.

  2. Apelsinų ir greipfruto odeles nupjaukite, supjaustykite griežinėliais. Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką ir supjaustykite riekelėmis. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis ar riekelėmis.

  3. Didelėje lėkštėje paskleiskite sultenes (ar gražgarsčių, špinatų). Ant viršaus išdėliokite citrusinių vaisių riekeles, avokadų riekeles, raudonuosius svogūnus. Apiberkite sūrio drožlėmis, pasmulkintomis pistacijomis.

  4. Apšlakstykite padažu ir nedelsiant patiekite.

  5. -

    Žiema - citrusinių vaisių sezonas. Šiuo metu jie skaniausi, sultingiausi ir kvapniausi, tad nepamirškite jų įtraukti į meniu įvairiomis formomis. Pavyzdžiui, paruoškite citrusinių vaisių salotų! Gaivios, lengvos, sodrių spalvų ir puikaus skonio - tokios yra šios salotos, kurias drąsiai galite ruošti ne tik vakarienei, bet ir patiekti didelėje gilesnėje lėkštėje ant švenčių stalo.

    Citrusiniai vaisiai puikiai dera su puikiai sunokusiais avokadais, sultingais pomidoriukais, kietuoju sūriu ir paskrudintais riešutais.

    Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, garstyčias ir tarkuotą česnako skiltelę, pagardinkite druska ir pipirais. Garstyčios - svarbus šio padažo elementas, tad rinkitės jas kokybiškas ir gardžias. Puikiai tiks ir klasikinės, tačiau galite išbandyti ir įdomesnių skonių derinių, pavyzdžiui, garstyčias su medumi ir ananasais.