Taip gyventi verta!
Citrusinių vaisių salotos

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

2 apelsinų apelsino
(sultingų)
1 greipfrutų greipfruto
1 avokadų avokado
(sunokusio)
100 g g vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro
2 saujų saujos sultenių sultenės
(ar gražgarsčių, špinatų)
1 saujų saujos kietojo sūrio kietojo sūrio
(drožlių)
1 saujų saujos pistacijų pistacijų
(kepintų)

Padažui:

4 šaukštų šaukšto aliejaus aliejaus
2 šaukštų šaukšto citrinų sulčių citrinos sulčių
1 šaukštelių šaukštelio garstyčių garstyčių
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
0,5 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
0,25 šaukštelių šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Citrusinių vaisių salotos

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

20 min
(25)

Gaminimas

  1. Padažui visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir supurtykite, kol visi produktai susimaišys iki vientisos tekstūros.
  2. Apelsinų ir greipfruto odeles nupjaukite, supjaustykite griežinėliais. Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką ir supjaustykite riekelėmis. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis ar riekelėmis.
  3. Didelėje lėkštėje paskleiskite sultenes. Ant viršaus išdėliokite citrusinių vaisių riekeles, avokadų riekeles, raudonuosius svogūnus. Apiberkite sūrio drožlėmis, pasmulkintomis pistacijomis.
  4. Apšlakstykite padažu ir nedelsiant patiekite.

-

Žiema - citrusinių vaisių sezonas. Šiuo metu jie skaniausi, sultingiausi ir kvapniausi, tad nepamirškite jų įtraukti į meniu įvairiomis formomis. Pavyzdžiui, paruoškite citrusinių vaisių salotų! Gaivios, lengvos, sodrių spalvų ir puikaus skonio - tokios yra šios salotos, kurias drąsiai galite ruošti ne tik vakarienei, bet ir patiekti didelėje gilesnėje lėkštėje ant švenčių stalo.

Citrusiniai vaisiai puikiai dera su puikiai sunokusiais avokadais, sultingais pomidoriukais, kietuoju sūriu ir paskrudintais riešutais.

Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, garstyčias ir tarkuotą česnako skiltelę, pagardinkite druska ir pipirais. Garstyčios - svarbus šio padažo elementas, tad rinkitės jas kokybiškas ir gardžias. Puikiai tiks ir klasikinės, tačiau galite išbandyti ir įdomesnių skonių derinių, pavyzdžiui, garstyčias su medumi ir ananasais.