Bulvių virtinukai su grybų ir grietinėlės padažu

Bulvių virtinukai su grybų ir grietinėlės padažu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

6 porcijos
  • Reikės:

    • 2   šaukštų sviesto
    • 1   svogūno
    • 3   skiltelių česnako
    • 2   šakelių rozmarino
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    • 500   g grybų
    • 250   ml vištienos sultinio
    • 250   ml riebios grietinėlės
    • 1   šaukštelio garstyčių
    • 500   g bulvinių virtinukų
    • 50   g špinatų
    • 70   g tarkuoto kietojo sūrio

Paruošimas

  1. Puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkintą svogūną ir maišydami pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir šviežius rozmarinus ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą. Pagardinkite druska, pipirais.

  2. Sudėkite į puodą grybus (atšildytus). Išmaišykite ir kelias minutes patroškinkite. Supilkite sultinį, grietinėlę, pagardinkite garstyčiomis. Pakaitinkite, kol užvirs.

  3. Suberkite bulvių virtinukus ir virkite pagal instrukciją ant pakuotės (paprastai, apie 4-5 minutes).

  4. Suberkite špinatų lapelius, tarkuotą kietąjį sūrį. Išmaišykite ir pakaitinkite, kol špinatai sukris.

  5. Nuimkite nuo ugnies, dėkite į dubenėlius ir patiekite su papildoma saujele tarkuoto sūrio. Galite papuošti žalumynais.

  6. -

    Bulvės, grybai ir grietinėlė - klasikinis derinys, menantis vaikystę ir rudens grybų sezoną. Ant viryklės svieste kepinami grybai, kaip ir tada, taip ir dabar - skleidžia nosį kutenantį aromatą ir verčia nekantrauti, kol ant stalo bus patiekti dubenėliai pietums ar vakarienei.

    Šis patiekalas - labai panašus, bet ir truputį kitoks. Vietoje bulvių čia naudojami itališki bulvių virtinukai (gnocchi). Galite juos gaminti naminius, tačiau taip pat galite įsigyti parduotuvėje jau paruoštų virimui; taip sutaupysite nemažai brangaus laiko. Visa kita - paprasta kaip dukart du. Svieste pakepinsite svogūnus, česnakus ir rozmarinus, taip pat ir grybus. Patroškinsite sultinyje ir grietinėlėje, pagardinsite trupučiu garstyčių. Į tą patį puodą suberkite bulvių virtinukus, kurie išvirs per kelias minutes. Suberkite kelias saujas pasmulkintų špinatų, dosniai paskaninsite tarkuotu kietuoju sūriu. Dar pora minučių - ir galėsite kviesti šeimą prie stalo.

    Tai šildantis, rudeniškas patiekalas. Puikiai tiks tiek jaukioms šeimos vakarienėms, tiek didesniam švenčių stalui.