Taip gyventi verta!
Bulvių virtinukai su grybų ir grietinėlės padažu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

2 šaukštų šaukšto sviesto sviesto
1 svogūnų svogūno
3 skiltelių skiltelės česnako česnako
2 šakelių šakelės rozmarino rozmarino
(šviežio)
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
500 g g grybų grybų
(„Deluxe“ miško grybų (šaldytų))
250 ml ml vištienos sultinio vištienos sultinio
250 ml ml grietinėlės grietinėlės
(riebios)
1 šaukštelių šaukštelio garstyčių garstyčių
500 g g bulvinių virtinukų bulvinių virtinukų
(šviežių)
50 g g špinatų špinatų
70 g g kietojo sūrio kietojo sūrio
(tarkuoto)

Bulvių virtinukai su grybų ir grietinėlės padažu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

30 min
(0)

Gaminimas

  1. Puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkintą svogūną ir maišydami pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir šviežius rozmarinus ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą. Pagardinkite druska, pipirais.
  2. Sudėkite į puodą grybus (atšildytus). Išmaišykite ir kelias minutes patroškinkite. Supilkite sultinį, grietinėlę, pagardinkite garstyčiomis. Pakaitinkite, kol užvirs.
  3. Suberkite bulvių virtinukus ir virkite pagal instrukciją ant pakuotės (paprastai, apie 4-5 minutes).
  4. Suberkite špinatų lapelius, tarkuotą kietąjį sūrį. Išmaišykite ir pakaitinkite, kol špinatai sukris.
  5. Nuimkite nuo ugnies, dėkite į dubenėlius ir patiekite su papildoma saujele tarkuoto sūrio. Galite papuošti žalumynais.

-

Bulvės, grybai ir grietinėlė - klasikinis derinys, menantis vaikystę ir rudens grybų sezoną. Ant viryklės svieste kepinami grybai, kaip ir tada, taip ir dabar - skleidžia nosį kutenantį aromatą ir verčia nekantrauti, kol ant stalo bus patiekti dubenėliai pietums ar vakarienei.

Šis patiekalas - labai panašus, bet ir truputį kitoks. Vietoje bulvių čia naudojami itališki bulvių virtinukai (gnocchi). Galite juos gaminti naminius, tačiau taip pat galite įsigyti parduotuvėje jau paruoštų virimui; taip sutaupysite nemažai brangaus laiko. Visa kita - paprasta kaip dukart du. Svieste pakepinsite svogūnus, česnakus ir rozmarinus, taip pat ir grybus. Patroškinsite sultinyje ir grietinėlėje, pagardinsite trupučiu garstyčių. Į tą patį puodą suberkite bulvių virtinukus, kurie išvirs per kelias minutes. Suberkite kelias saujas pasmulkintų špinatų, dosniai paskaninsite tarkuotu kietuoju sūriu. Dar pora minučių - ir galėsite kviesti šeimą prie stalo.

Tai šildantis, rudeniškas patiekalas. Puikiai tiks tiek jaukioms šeimos vakarienėms, tiek didesniam švenčių stalui.