
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
20 g g | migdolų drožlių
migdolų drožlių („Belbake“ nuplikytos migdolų drožlės) | ||
50 g g | aguonų aguonų | ||
4 | kiaušinių kiaušinio | ||
300 g g | cukraus cukraus | ||
20 g g | vanilinio cukraus
vanilinio cukraus („Belbake“) | ||
cukraus pudros
cukraus pudros („Belbake“) | |||
baltojo šokolado glajus baltojo šokolado glajus | |||
115 ml ml | aliejaus aliejaus | ||
125 ml ml | apelsinų sulčių
apelsinų sulčių (natūralių) | ||
1 | apelsinų nutarkuotos žievelės apelsino nutarkuotos žievelės | ||
320 g g | miltų miltų | ||
2 šaukštelių šaukštelio | kepimo miltelių kepimo miltelių | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listApelsininis keksas su aguonomis ir baltojo šokolado glajumi
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Į dubenį mušame kiaušinius. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską ir plakame apie 5 min. iki vientisos masės.
Supilame apelsinų sultis, aliejų. Suberiame aguonas ir įtarkuojame apelsino žievelę. Viską pamaišome.
Į masę suberiame miltus, kepimo miltelius, gerai išmaišome.
Į aliejumi pateptą kepimo skardą supilame kekso masę ir 30-40 min. kepame 180-200 °C. Mediniu pagaliuku patikriname, ar keksas iškepęs: pagaliuką įbedus ir ištraukus, jis turi būti sausas.
Atvėsusį keksą išverčiame. Apibarstome cukraus pudra ir apipilame baltojo šokolado glajumi. Apibarstome migdolų drožlėmis.