Apelsininis keksas su aguonomis ir baltojo šokolado glajumi

Apelsininis keksas su aguonomis ir baltojo šokolado glajumi image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

1 vnt.
  • Reikės:

    • 20   g migdolų drožlių
    • 50   g aguonų
    • 4   vnt. kiaušinių
    • 300   g cukraus
    • 20   g vanilinio cukraus
    •   cukraus pudros
    •   baltojo šokolado glajus
    • 115   ml aliejaus
    • 125   ml apelsinų sulčių
    • 1   vnt. apelsino nutarkuotos žievelės
    • 320   g miltų
    • 2   šaukštelių kepimo miltelių
    • 0,5   šaukštelių druskos

Paruošimas

    Į dubenį mušame kiaušinius. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską ir plakame apie 5 min. iki vientisos masės.

    Supilame apelsinų sultis (natūrialias), aliejų. Suberiame aguonas ir įtarkuojame apelsino žievelę. Viską pamaišome.

    Į masę suberiame miltus, kepimo miltelius, gerai išmaišome.

    Į aliejumi pateptą kepimo skardą supilame kekso masę ir 30-40 min. kepame 180-200 °C. Mediniu pagaliuku patikriname, ar keksas iškepęs: pagaliuką įbedus ir ištraukus, jis turi būti sausas.

    Atvėsusį keksą išverčiame. Apibarstome cukraus pudra ir apipilame baltojo šokolado glajumi. Apibarstome migdolų drožlėmis.