Į dubenį mušame kiaušinius. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską ir plakame apie 5 min. iki vientisos masės.
Apelsininis keksas su aguonomis ir baltojo šokolado glajumi
Ingridientai
1
vnt.
-
Reikės:
- 20 g migdolų drožlių
- 50 g aguonų
- 4 vnt. kiaušinių
- 300 g cukraus
- 20 g vanilinio cukraus
- cukraus pudros
- baltojo šokolado glajus
- 115 ml aliejaus
- 125 ml apelsinų sulčių
- 1 vnt. apelsino nutarkuotos žievelės
- 320 g miltų
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelių druskos
Paruošimas
Supilame apelsinų sultis (natūrialias), aliejų. Suberiame aguonas ir įtarkuojame apelsino žievelę. Viską pamaišome.
Į masę suberiame miltus, kepimo miltelius, gerai išmaišome.
Į aliejumi pateptą kepimo skardą supilame kekso masę ir 30-40 min. kepame 180-200 °C. Mediniu pagaliuku patikriname, ar keksas iškepęs: pagaliuką įbedus ir ištraukus, jis turi būti sausas.
Atvėsusį keksą išverčiame. Apibarstome cukraus pudra ir apipilame baltojo šokolado glajumi. Apibarstome migdolų drožlėmis.