Taip gyventi verta!
Apelsininis keksas su aguonomis ir baltojo šokolado glajumi

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

20 g g migdolų drožlių migdolų drožlių
(„Belbake“ nuplikytos migdolų drožlės)
50 g g aguonų aguonų
4 kiaušinių kiaušinio
300 g g cukraus cukraus
20 g g vanilinio cukraus vanilinio cukraus
(„Belbake“)
cukraus pudros cukraus pudros
(„Belbake“)
baltojo šokolado glajus baltojo šokolado glajus
115 ml ml aliejaus aliejaus
125 ml ml apelsinų sulčių apelsinų sulčių
(natūralių)
1 apelsinų nutarkuotos žievelės apelsino nutarkuotos žievelės
320 g g miltų miltų
2 šaukštelių šaukštelio kepimo miltelių kepimo miltelių
0,5 šaukštelių šaukštelio druskos druskos

Apelsininis keksas su aguonomis ir baltojo šokolado glajumi

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

60 min
(1)

Gaminimas

Į dubenį mušame kiaušinius. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską ir plakame apie 5 min. iki vientisos masės.

Supilame apelsinų sultis, aliejų. Suberiame aguonas ir įtarkuojame apelsino žievelę. Viską pamaišome.

Į masę suberiame miltus, kepimo miltelius, gerai išmaišome.

Į aliejumi pateptą kepimo skardą supilame kekso masę ir 30-40 min. kepame 180-200 °C. Mediniu pagaliuku patikriname, ar keksas iškepęs: pagaliuką įbedus ir ištraukus, jis turi būti sausas.

Atvėsusį keksą išverčiame. Apibarstome cukraus pudra ir apipilame baltojo šokolado glajumi. Apibarstome migdolų drožlėmis.